Zanimljivosti

Unapredite svoju govorničku veštinu

Ljudski glas je moćno sredstvo. Ako umete da ga koristite kako treba verovatnije je da će vam život lakše teći u mnogim njegovim bitnim aspektima.

Sa boljom sposobnošću govorenja povećava se i vaša sposobnost uticaja na ljude koji vas slušaju. Ne mislimo ovde na onu vrstu uticaja gde vi iskorištavate i manipulišete ljudima, sa kojima ulazite u komunikaciju, kako biste ih naterali da rade nešto što želite ili da promene mišljenje koje vama ne odgovara. Ovde je reč o uticaju koji je potreban u situaciji kada želite da kažete nešto zaista bitno, npr. ukoliko držite neki govor na nekoj konferenciji, naučnom skupu ili bilo kakvom drugom. Ako niste tako uspešni u govorenju i kontrolisanju vašeg glasa postoje neke stvari koje možete da uradite, koje će vam olakšati i poboljšati govorenje i učiniti vašu komunikaciju efikasnijom.

O tome informiše Julian Treasure – vrhunski govornik i komunikacioni ekspert – čovek koji podučava veštinama uspešnog i ispravnog govorenja. Njegovo kratko predavanje, u okviru TED Talks-a, “Kako govoriti tako da ljudi žele da vas slušaju?” puno je saveta koji mogu pomoći u otklanjanju nekih grešaka, koje nas sprečavaju da iskoristimo pun potencijal našeg glasa, i koji nas mogu usmeriti u unapređivanju sposobnosti javnog govora.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.