Završen 3. Festival fotografije – „Vizualizator“

0

Završen je 3. po redu Festival fotografije – „Vizualizator“, pod sloganom „Sklopi sliku„.

Ovaj festival održan je od 19. do 26. novembra 2015. godine na više lokacija u Beogradu (galerije, ustanove kulture i javni prostori), a svečano je otvoren u Ustanovi kulture „Parabrod“. Ovogodišnji Festival fotografije – „Vizualizator“ otvorio je fotograf Edvard Kiting (eng. Edward Keating – dobitnik „Pulicerove nagrade“ za fotografiju), kontroverznom izložbom fotografija, pod nazivom „Apart from the light“ (srp. „Osim svetlosti“). Takođe, Kiting je bio i učesnik tribine „Tabloidna fotografija“, gde je istraživan taj fenomen u Srbiji i svetu, kao i uticaj tabloidne fotografije na društvo, informisanje i kulturne obrasce.

U fokusu trećeg „Vizualizator-a, koji je organizovao Centar za fotografiju, bila je dokumentarna fotografija – kao žanr umetničke fotografije, a u sklopu programa ovog festivala organizovane su: tribine, radionice i izložbe, na kojima je okupljen veliki broj stučnjaka u oblasti fotografije, medija i umetnosti.

Kao jedna od manifestacija ovogodišnjeg „Vizualizator-a premijerno je otvorena autorska izložba Milene Jovanović, pod nazivom „Oživljanavanje foto nasleđa“.

Festival fotografije – „Vizualizator“ pokrenut je 2013. godine kao multidisciplinaran, dinamičan kulturni događaj, koji ima za cilj da poveže sektore, institucije i pojedince iz različitih profesija vezanih za fotografiju, kako bi se gradio sistem koji omogućava strateški razvoj toj oblasti, dok se raznovrsnim programom analizira fotografija sa različitih aspekata – kao vizuelna umetnost, socijalni fenomen i moćno medijsko sredstvo.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend