Umetnost Srbija

Održan „Karavan lepih umetnosti i multimedija” u Leskovcu

U Holu na prvom spratu Leskvočakog kulturnog centra (LKC) juče je održan kreativni program Akademije lepih umetnosti i multimedija (ALUM), pod nazivom „Karavan lepih umetnosti i multimedija”, za ljubitelje umetnosti svih uzrasta.

(Fotografija: Profesori – vizuelna umetnica Jelena Blečić, reditelj Petar Stanojlović i komunikolog dr Zoran Branković, 20. april 2017, Leskovački kulturni centar (LKC); Nikola „Diša” Stanković)

Cilj ovog Karavana jeste da, pre svega mladima, odnosno budućim studentima, pokaže važnost same umetnosti, kulture i medija. Eminentni umetnici i predavači pokušali su da kroz interaktivan govor posetiocima indiciraju glavne probleme svih nas – nevrednovanje spostvenih talenata, nedostatak samopouzdanja i volje, nedovoljno upoznavanje sebe i uklapanje u već kreiran sistem poremećenih moralnih vrednosti mentaliteta.

Naime, mi smo ti koji odlučujemo ko i šta ćemo postati, a nikako ne sme to da odlučuje ustanovljen sistem onih koji su kognitivnošču došli do svoje superiornosti, pa je koriste na jedan veoma surov, egoističan i egocentričan način, manipulišući tuđim umovima, pogotovu umovima mladih ljudi. Iz tog razloga, napravljen je projekat ALUM-a kako bi nas inspirisao i pomogao nam da izađemo iz svog oklopa, počnemo da kreativno razmišljamo i time se suprotstavimo sistemu. Jedino uz trud i rad je moguće sve postići!

(Fotografija: „Karavan lepih umetnosti i multimedija” u Leskovcu, 20. april 2017, Leskovački kulturni centar (LKC); Nikola „Diša” Stanković)

„Karavan lepih umetnosti i multimedija” započeo je svoje putovanje 8. septembra 2016. u Valjevu, a do sada je posetio mnoge gradove širom Srbije.

Pogledajte video-snimak o ovom projektu:

Takođe, u LKC-u je otvoren konkurs za učešče na ovogodišnjoj tradicionalnoj manifestaciji „Majski likovni salon”, dok je danas u Foto klubu „Leskovac” počela Škola fotografije nove generacije polaznika.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.