Umetnost Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Međunarodni sajam umetnosti i antikviteta u Beču

„Udruženje austrijskih trgovaca umetničkim delima i antikvitetima“, organizator tradicionalnog „Međunarodnog sajma umetnosti i antikviteta“ u Beču, ove godine slavi 40 godina postojanja. Poslednjih dvadeset godina udruženje je organizovalo prolećni sajam u izložbenom prostoru „Kuća umetnika“ („Künstlerhaus“), a ove godine biće premešten i održan od 4. do 12. marta 2017. godine u palatama „Ferstel“ i „Donja Austrija“ u centru Beča gde se inače održava jesenji sajam.

Na ovogodišnjem prolećnom sajmu 37 renomiranih umetničkih stručnjaka iz Austrije i Nemačke, koji ispunjavaju kriterijume udruženja, će predstaviti eksponate iz različitih perioda od antike od savremenog doba. U ponudi su arheološki predmeti, skulpture i evropska narodna umetnost počevši od 13. veka, eksponati iz perioda secesije, antikvarni tepisi i satovi, nakit, gotički i art deko nameštaj, stakleni, porcelanski i srebrni predmeti.

Kao jedini klasični sajam umetnosti i antikviteta u proleće u Beču „Međunarodni sajam umetnosti i antikviteta“ nudi zanimljiv i raznovrstan program koji ispunjava očekivanja kako izlagača tako i kupaca, pa je sajam uspeo da se održi poslednjih decenija.

© Verband Österreichischer Antiquitäten und Kunsthändler

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.