Muzika Umetnost Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Ian Wolf iskreno o šou-biznisu: Dr. Olju ne razume svako, zbog toga je sabotiraju!

Osoba koja šokira javnost svojom kreativnošću je svakako Ian Wolf koji se bavi profesionalnim manekenstvom još od svoje 14. godine. Međutim, on je shvatio da poseduje još kvaliteta. Odlučio je da se oproba u muzičkim vodama kada je objavio pesmu “Hades“ 2012. godine.

Za početak zanimalo nas je kakvu poruku želi da pošalje svim svojim obožavateljima koji od spota do spota jedva čekaju kako će ih iznenaditi u vizuelnom i sadržajnom smislu.

Da ulivam samopouzdanje, želju da budu jaki, da nikada ne odustaju od svojih ambicija, da su najbolji i najlepši kada su ono što jesu . Da ih ritam mojih pesama podiže na lepši energetski nivo.’‘ – rekao je Ian kada smo ga pitali koju poruku šalje svojim radom.

Njegove pesme i spotovi nose ključnu simboliku i svaki je vizuelni prikaz priče kroz koju je on prošao ili se sa istom poistovetio. Znajući da ipak i pored generične publike postoje oni koji će razumeti njegov jezik on nastavlja da snima pesme poput ‘‘How high“, “Betta Betta“, “Archangel“ i ‘‘Grehovi detinjstva“ da bi pre mesec dana iznenadio sve sa kontraverznom “Dr.Oljom“ na koju niko nije ostao ravnodušan.

Svestan da kao i svaki umetnik mora da se razvija i publici donosi nešto novo i nesvakidašnje on je tražio pomoć od svog prijatelja Stefana Subotića koji je rado prihvatio da bude u njegovom spotu kao dreg kvin performer. Reakcije publike su podeljene jer naš narod nije navikao na takav vid umetnosti, ipak veliki broj je dao zeleno svetlo i uživao u ovom dostignuću Iana i Stefana.

Wolf je priznao da je imao problema kada je u pitanju promocija pesme. Mnogi nisu prihvatili njegov rad, čak je i Instagram “pogrešno razumeo“ poruku i simboliku koju je Ian hteo da pošalje. Razočaran zbog načina na koji ostali muzički umetnici dobijaju svojih slavnih pet minuta on je iskreno priznao da se ne namerava baviti takvim sumanutim navikama.

Najviše me nervira ta činjenica da zarad neke pažnje kako velike zvezde tako i ove manje poznate pljuju po ljudima koji su trenutno medijski eksponirani. To je kod nas postao must have. Otvoriš tviter nalog i kreneš da negativno komentarišeš sve.“ – priznao je on, pa objasnio kako je došao do naziva pesme.

https://www.instagram.com/p/BqzKQS2nOUK/

Do sada smo mogli da čujemo pesme o kokainu o kurvama iz bloka o opasnim krimosima. Što je sasvim okej jer to sve postoji i jeste realnost. Ali niko se nije dotakao ove teme koju sam ja obradio u Dr.Olji. To je pesma o seksualnom životu jednog para. Mislim generalno ništa spektkularno, ali eto biti seksualno osvešćen i otvoren je bauk kod nas.“ – objasnio je mladi umetnik.

Ian je u srećnom braku sa Nikolom Wolfom već dve godine i ne smatra da je to razlog zbog kog su mediji u neku ruku sabotirali njegov rad. Pitali smo ga da li je sputavan zbog svoje seksualnosti, on je ovog puta imao malo drugačiji odgovor.

https://www.instagram.com/p/BnwbY6LjRzh/

Ako misliš da li me sputava to što sam javno gej, onda je odgovor ne. Samim tim što samo na našoj sceni ima toliko gej pevača. E sad, istina je da oni nemaju tu privilegiju da budu “out and proud“ i da budu ono što jesu. Zbog toga je većina u dubokoj frustraciji. Najviše me sputavaju ljudi koji se plaše onog što ja jesam i šta ja plasiram. Nedavno sam imao klasičnu sabotažu kada je reč o pesmi. Ali eto, našao sam rešenje i za to.“ – otvoreno je rekao Ian, a onda je i Stefan Subotić dobio priliku da kaže šta misli o svom doživljaju pesme i spota.

Pre svega, Ian je moj jako dobar prijatelj, već par godina. Ono što je zapravo naše zajedničko, jeste ta samouverenost i vrsta dominantnosti ili egzibicionizma, koju u nekoj meri obojica imamo. To nas i jeste navelo da napravimo nešto o čemu će se pisati i pričati. Manji problem, ali ipak problem nastaje tu što je u našem mentalitetu (Balkanu) svet ušuškan u zonu komfora. Sve je ukalupljeno, od banalnih stvari ( odevanje npr.), do stavova i razmišljanja. Kako većina kaze, to je tako i za pojedinca. Nažalost, ni Ian, a ni ja tako ne razmišljamo i ne živimo, te apropo toga bili smo smeli napraviti nešto, što nece ostaviti nikoga ravnodušnim. Kako Ianu, tako i meni, mesto je na Fashion tv, na svetskim ceremonijama“ – rekao je Stefan i sa sigurnoćšu priznao da je dreg kvin performans vrsta umetnosti koja će tek zaživeti u Srbiji i da je ponosan što je on jedan od tih koji je polako širi na našim prostorima.

Muzički video za pesmu Dr.Olja možete pogledati u nastavku ovog teksta.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.