Turizam Srbija

Turska putopisna emisija o Beogradu

U Beogradu je proteklog meseca boravila TV ekipa iz Turske – kako bi snimila putopisnu emisiju za poznati serijal „Evliya Çelebi Guide to World Cities”, koja se emituje na nacionalnim kanalima „TRT World” i „TRT Arabic Channel”.

U toku nedelju dana boravka i intenzivnog rada na snimanju programa, TV ekipa je obišla mnogobrojne lokacije na prostoru našeg grada – Skadarliju, Kosančićev venac, Savamalu, Novi Beograd, Zemun, Avalu, dok im je Beogradska tvrđava jedna od omiljnih lokacija na kojoj su snimali. Posetili su Muzej „Nikole Tesle”, Kraljevski dvor na Dedinju, Hram „Svetog Save”, prisustvovali su svečanom otvaranju Narodnog muzeja, a imali su i organizovan izlet po istočnoj Srbiji.

„U svakoj epizodi programa trudimo se da istaknemo istoriju i kulturno nasleđe koje neki grad ima. U Beogradu smo, po dolasku, zapazili da je ‚Beli grad’ jedinstveni spoj avanturističkog duha, stila, ukusne kuhinje, kreativne umetnosti i ponosnih građana. Čvrsto verujem da je vreme da gradovi poput Beograda preuzmu tron i zauzmu poziciju najpopularnijih gradova Evrope”, rekao je producent programa Mustafa Aksaj.

Boravak TV ekipe iz Turske je realizovala Turistička organizacija Beograda (TOL), u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOR).

(Fotografije: Turska putopisna emisija o Beogradu, 2018; ©TOB)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.