Turizam

Rekordnih 3,2 miliona putnika na bečkom aerodromu

Grupacija bečkog aerodroma, koju čine aerodromi u Beču, na Malti i u Košicama, ostvarila je u junu 2018. godine porast za 9,3 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Flughafen Wien AG)

Od januara do juna 2018. bečki aerodrom je zabeležio rast za 5,5 odsto. Aerodrom na Malti u junu je imao rast za 14,6 odsto, aerodrom u Košicama za 12,1 odsto, dok je Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat” zabeležio rekordnih 3,2 miliona turista. Samo na lokaciji bečkog aerodroma broj putnika je povećan u odnosu na jun prethodne godine – za 7,9 odsto, to jest za skoro dva i po miliona turista. A broj „lokalnih” putnika na bečkom aerodromu je povećan za 8,5 odsto, dok je broj putnika u transferu povećan za 6,7 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Flughafen Wien AG)

Broj putnika koji idu prema Dalekom istoku povećan je za čak 41,9 odsto, a ka Bliskom i Srednjem istoku za 5,7 odsto. Interesovanje za putovanje u Severnu Ameriku povećano je za 3,6 odsto, dok je za Afriku zabeležen snažan porast od 37,8 odsto. Fluktuacija turista ka Istočnoj Evropi u junu 2018. je iznosila 5,2 odsto, a ka Zapadnoj Evropi 5,7 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Bohmann/PID)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.