Rekordnih 3,2 miliona putnika na bečkom aerodromu

0

Grupacija bečkog aerodroma, koju čine aerodromi u Beču, na Malti i u Košicama, ostvarila je u junu 2018. godine porast za 9,3 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Flughafen Wien AG)

Od januara do juna 2018. bečki aerodrom je zabeležio rast za 5,5 odsto. Aerodrom na Malti u junu je imao rast za 14,6 odsto, aerodrom u Košicama za 12,1 odsto, dok je Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat” zabeležio rekordnih 3,2 miliona turista. Samo na lokaciji bečkog aerodroma broj putnika je povećan u odnosu na jun prethodne godine – za 7,9 odsto, to jest za skoro dva i po miliona turista. A broj „lokalnih” putnika na bečkom aerodromu je povećan za 8,5 odsto, dok je broj putnika u transferu povećan za 6,7 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Flughafen Wien AG)

Broj putnika koji idu prema Dalekom istoku povećan je za čak 41,9 odsto, a ka Bliskom i Srednjem istoku za 5,7 odsto. Interesovanje za putovanje u Severnu Ameriku povećano je za 3,6 odsto, dok je za Afriku zabeležen snažan porast od 37,8 odsto. Fluktuacija turista ka Istočnoj Evropi u junu 2018. je iznosila 5,2 odsto, a ka Zapadnoj Evropi 5,7 odsto.

(Fotografija: Međunarodni aerodrom „Beč – Švehat”; ©Bohmann/PID)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend