Otvaranje desetog Međunarodnog dečjeg festivala folklora „Licidersko srce”

0

Jubilarni, deseti po redu, Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce” biće tradicionalno održan od 15. do 19. avgusta – ove godine u Užicu, Višegradu i na Zlatiboru.

Svake godine oko 1.000 dece, starosti od deset do šesnaest godina, iz celog sveta učestvuju na festivalu, koji je na listi Internacionalnog saveta festivala folklora i folklorne umetnosti („CIOFF”), pa je organizovan prema njihovim standardima. Cilj „Liciderskog srca” jeste promocija kulturne saradnje dečje zajednice, jačanje prijateljskih veza između zemalja i podsticanje multikulturalizma i multietničnosti. U toku festivala ima brojnih interesantnih aktivnosti, kao što su: izložba narodnih nošnji zemalja učesnica, folklorne radionice, tribina „Deca – čuvari tradicije”, humanitarna akcija „Licidersko srce deci”

Program ovogodišnjeg Međunarodnog dečjeg festivala folklora „Licidersko srce”, koji svakog avgusta bude održan u Užicu i popularnim turističkim destinacijama u zapadnoj Srbiji, odnosno Bosni i Hercegovini, možete da pogledate ovde.

A pre početka festivala, tačnije 8. avgusta 2018. od 18 časova i 30 minuta biće održan defile dečjih folklornih grupa iz Beograda i Užica, učesnika „Liciderskog srca”. Defile će se kretati od Zmaj Jovine ulice do Palate „Albanija”, a na Trgu Republike će od 19 časova biti izveden atraktivan folklorni program.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend