Turizam Srbija

Održavanje 14. „Beogradskog karnevala brodova”

Ovogodišnji, 14. po redu, „Beogradski karneval brodova” biće održan u subotu, 25. avgusta, od 17 do 23 časa na Sava promenadi, odnosno potezu od „Brankovog mosta” do mosta „Gazela”.

„Beogradski karneval brodova” je tradicionalna gradska manifestacija, porodičnog karaktera, koja populariše rekreativno-sportske aktivnosti na vodi i doprinosi afirmaciji beogradskih reka, Save i Dunava, čije ušće, zajedno sa Velikim ratnim ostrvom, čini celinu po kojoj je Beograd prepoznatljiv u Evropi i svetu.

Glavni deo programa je revijalna povorka čamaca i brodova – u kojoj učestvuju plovila iz svih beogradskih marina. Duž čitave promenade, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, biće postavljena „eko zona” – posvećena zdravom načinu života. Posetioci će na ovom bazaru moći da se upoznaju sa domaćim proizvođačima organske hrane i drugim proizvodima, dok poseban kuriozitet ove godine predstavlja i spektakularni prelet letilica domaće avio-kompanije „Prince Aviation”, pred sam početak programa na vodi.

Takođe, program karnevala uključuje i prateći, kulturno-zabavni program na obali (koncerti na bini, nastup karnevalskih grupa i brojni punktovi namenjeni najmlađim posetiocima), koji će trajati do kasnih večernjih časova.

Pravo učešća na karnevalu imaju svi vlasnici rečnih plovila, koji će biti deo atraktivnog defilea, a svoje prijave mogu da pošalju na ovaj mejl ili broj telefona. Rok za prijave je 23. avgust 2018. godine. Organizator „Beogradskog karnevala brodova” je Turistička organzacija Beograda (TOB).

(Fotografija: 11. Beogradski karneval brodova, 2015; ©RAS, Oliver Bunić)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.