Turizam

Istorijat ulica na digitalnim ekranima javnog prevoza u Beču

Šta je zajedničko lokomotivi iz američkog grada Filadelfije i mostu u Majdlingu? Šta ulicu Irisgase u Beču čini jedinstvenom? Odgovori na ova i slična pitanja mogu se od danas do oktobra naći širom Beča – i to na digitalnim ekranima javnog prevoza.

Austrijska firma „Infoscreen” je razvila više od 240 aplikacija dosad, a njen tim stanovnicima Beča, putem digitalnih ekrana, pruža redovne informacije o saobraćaju. Zahvaljujući novoj tehnologiji geolokacije, ovaj gradski servis je počeo da na ekranima prikazuje zanimljive činjenice o Beču. Na taj način putnici javnog prevoza mogu da se od danas informišu o istorijatu ulica koje se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini.

Glavna urednica firme „Infoscreen”, Štefani Pafendorf, izjavila je da je njen tim veoma zadovoljan saradnjom sa Gradskom informativnom službom za štampu u Beču („MA 53”).

„Mi sami često ne znamo kakve se tajne kriju iza imena ulica”, dodala je Pafendorf.

Baza podataka kojom se „Infoscreen” koristi potiče iz Istorije o Beču na „Vikipediji” – najveće onlajn enciklopedija za Beč, a koja sadrži preko 40 hiljada članaka.

(Fotografije: Javni gradski prevoz u Beču, 2018; ©Infoscreen)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.