Beč iz orlovske perspektive

0

Turistička organizacija grada Beča organizovala je let orlova nad Bečom, za vreme kojeg su uslikane mnoge znamenitosti. Ovo je prvi snimak nad nekim milionskim gradom sa kamerom koja ima mogućnost snimanja zapisa u 360 stepeni.

Još u oktobru 2017. godine orlovi Frici i Bruno su se vinuli sa Dunavske kule u Beču i napravili neverovatne snimke grada – iz ptičje perpektive. Deo snimaka je napravljen iz balona nad baroknom palatom Švarcenberg. Zatim se vreme pogoršalo, pa su ovog proleća orlovi Daršan i Viktor izveli isti program i time upotpunili postojeće slike Beča.

Pre početka leta pažljivo je ispitano zdravstveno stanje ovih ptica. Za potrebe leta, njihovi treneri i uzgajivači napravili su veoma lake rančeve, na koje su pričvršćene kamere rezolucije 16:9, odnosno takozvane 360 kamere.

Na „Jutjub” kanalu Turističke organizacije grada Beča posetioci mogu da pogledaju snimak orlovskog leta nad Bečom, uz VR naočare, kao i druge video-klipove, poput letnjeg koncerta Bečke filharmonije, pomoću kojih će doživeti Beč iz drugačije perspektive.

(Fotografije: Beč iz orlovske perspektive; ©WienTourismus/Rainer Fehringer – prva, ©WienTourismus/Red Bull Media House – druga i treća (naslovna))

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend