Zanimljivosti Srbija

„Tramvaj dobrih vibracija“ saobraća na „Liniji kulture“

Beograđani će moći da se voze još jednom tramvajskom linijom, ali malo drugačijom od dosadašnjih. U pitanju je nova linija, nazvana „Linija kulture„. Ovom linijom prevoziće vas „tramvaj dobrih vibracija“ (kultura, zabava i mašta). Osim udobne vožnje, imaćete mogućnost da se edukujete kroz srpsku kulturu, gde će biti promovisani sadržaji kulturnih institucija i kulturnih aktivnosti svih gradskih opština. Ovaj projekat će imati kontinuitet i svakog meseca predstavljaće neku novu temu iz oblasti kulture Beograda. Takođe, „Linijom kulture“ biće najavljivani svi značajni događaji naše prestonice (BITEF, „Radost Evrope„, BEMUS, Međunarodni beogradski sajam knjiga, Beogradski džez festival, doček Nove godine i „Ulica otvorenog srca„).

20150916_05

Projekat „tramvaja dobrih vibracijarealizovan je bez ijednog uloženog dinara, po ideji Sekretarijata za kulturu, Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ i Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, koji su učestvovali u njegovoj realizaciji.

Tramvaj je donacija Švajcarske Vlade iz 2002. godine. Švajcarski ambasador Žan Danijel Ruh rekao je da je Beograd jedan od vodećih gradova u oblasti kulture u Evropi.

Promocija ovog projekta održana je 12. septembra 2015. godine ispred crkve Svetog Marka.

(Fotografije: GSP)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.