Zanimljivosti Srbija

Stvari koje bi trebalo da uradite tokom života

Svakodnevnica ume da uzme maha i onda se probudimo u penziji, bez zuba i bele kose, zbunjeni po pitanju toga gde je život protutnujao i sa znakom pitanja da li smo uradili sve što smo želeli. Zato, evo kratke bucket liste.

Posetite svih sedam kontinenata

Da, čak i Antartik. Postoji puno krstarenja koja idu tamo i koštaju samo na desetine hiljada dolara. I možda vašu dušu. Nema veze, jednom se živi. Kad vam krene kiselina zbog nerviranja oko količine potrošenih para, uzmite Pepsi, pomaže.

Živite u stranoj zemlji

Putovanje je jedno, ali živeti u stranoj zemlji je potpuno druga stvar. Za bonus Životne Poene, upletite se u brak zarad papira, čisto radi bolje priče.

Naučite novi jezik

Učenje novog jezika je vrlo obogaćujuće iskustvo, plus vam da je izgovor da putujete. Samo nemojte da budete kao takmićari “Amazing Race-a” koji viču –Rapido  taksistima u Aziji.

Diskonektujte se na nedelju dana

Bez telefona, bez internet, bez TVa. Ništa. Oslobodite se tereta modetne tehnologija. Naravno u početku ćete verovatno misliti da ćete poludeti od dosade, ali ćete otkriti neke neverovatne stvari koje možda ne biste inače. Plus naučićete mnogo o samom sebi. Ako mislite da je izazov preveliki i da ćete pokleknuti tokom izazova, provedite sve vreme na kampovanju ili planinarenju.

Idite na veliki sportski dogadjaj

Ja nisam veliki fan sporta, ali čak ni ja ne mogu da poreknem da atmosfera ne može da se poredi ni sa čim. U najgorem slučaju ako vam ne bude prijalo, popićete par pića i vikati pogrešne sporske termine ili pogrešna imena timova čisto radi zabave.

Istražite svoje porodično drvo

Porodica i i istorija su važni i definitivno vredni analize. Plus možda nadjete i nekog davno izgubljenog bogatog ujaka koji ne zna kome da ostavi svu svoju imovinu u nasledstvo.

Ostavite poruku za nekog koga ne poznajete

Ulepšajte nekome dan tako što ćete napisati lepu, uzdižuću poruku i ostaviti na nekom random mestu. Nema veze ko će je naći. Ovo je lepa vežba u kojoj činite stvari za druge čak i ako ne znate ko su i što nikad nećete videti njihovu reakciju. Dodajte poruci i limenku Pepsija, i po dobroti ste skoro u rangu sa Gandijem.

Dajte svoj ručak osobi bez doma

Jer ponekad zaboravimo koliko malo neki ljudi imaju. Svačija je odgovornost da pomogne ljudima oko sebe.

Karaoke

Ovo ne treba ni da objašnjavam jer su karaoke strava. Posebno loše karaoke.

Idite na čitanje sudbine

Čisto radi zabave, a možda i ne… Tanananananana (zamisliti muziku iz Twilight Zone u pozadini)

Plivajte ispod vodopada

Divan način da se osetite živima. Ako me je nešto naučio Tomb Raider to je da se možda iza njega krije blago,

Pratite svoj san

Bilo da je mali ili veliki, definitivno bi trebalo da pokušate da postignete barem jedan od svojih snova. Posetite neko meste gde ste oduvek želeli da idete. Pokušajte da dobijete posao svojih snova. Pojedite 20 hot dogova u cugu. Ne ostavljajte prostora za kajanje.

#ForTheLoveOfIt

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.