Zanimljivosti

Stiven Hoking veruje da bi dolazak vanzemaljaca na našu planetu značio i naš kraj

Najpoznatiji fizičar današnjice – Stiven Hoking – veruje u postojanje života van planete Zemlje. On kaže da je egzistencija vanzemaljaca verovatno jedna matematička sigurnost.

Sam Hoking je jedan od sponzora novog projekta, koji je osmišljen da aktivno doziva potencijalne vanzemaljce iz kosmosa. Ono što je zanimljivo je Hokingovo upozorenje da ne trebamo odmah pomisliti kako će ta bića, ako dođu do nas, biti prijateljski nastrojena. Drugim rečima, ne znači da će “doći u miru”. U vezi sa tim Hoking u jednom intervjuu za španske novine (El Pais) iznosi svoje uverenje i zabrinutost u mogućnost kolonizacije naše planete od strane nekog drugog oblika života, ako se on ikada i pojavi na našoj teritoriji. “Neki napredni vanzemaljci bi možda postali nomadi, tražeći da osvoje i kolonizuju bilo koju planetu do koje mogu da dođu.” Tako da bi u tom slučaju ishod za nas mogao biti isti kao i za američke starosedeoce kada im je došao Kolumbo.

Kako sam kaže, za njegov matematički mozak razmišljanje o vanzemaljcima je sasvim racionalno, s obzirom da brojevi pokazuju da hipoteza da nismo sami u univerzumu ne izgleda tako nemoguće. Međutim, “mali zeleni”, ako i postoje, su verovatno previše udaljeni, tako da su male šanse za to da uopšte dođe do bilo kakvog realnog susreta između nas i njih.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.