Shaping Futures mijenja život mladim kreativcima diljem svijeta

0

Shaping Futures ne mijenja živote polaznika samo na nekoliko dana. On ih podučava vještinama zanata, osigurava know-how, omogućava dragocjene kontakte ali i pruža priliku za daljnje profesionalno usavršavanje te zaposlenje.

Pokrenut 2008. godine, kako bi omogućio razvoj novih kreativnih pojedinaca, humanitarni projekt Shaping Futures pokrenut je pod okriljem Schwarzkopf Professionala i danas djeluje gotovo na svim kontinentima. Iako započet vrlo skromno – dostupan u samo šest država – u proteklih 10 godina Schwarzkopf Professional edukatori održali su preko 100 stručnih treninga u 30 država diljem svijeta. Kroz proces edukacije prošlo je 1932 mlada kreativca, od čega 346 samo lani.   

 

Projekti u 2017.

Prošlo godina bila je jedan od najznačajnijih u povijesti projekta Shaping Futures. U suradnji s Fritz Henkel Stiftung zakladom započet je proces izgradnje centra u Mijanmaru, čime je, osim mogućnosti edukacije mladih frizera, otvoren prostor i za nova radna mjesta u drugim segmentima beauty industrije. Uz ulazak gruzijskih kolega u projekt, besplatne edukacije održane su i u Kambodži, Kini, Indiji, Filipinima, Češkoj, Hrvatskoj, Mijanmaru, Kolumbiji, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Brazilu, Sjevernoj Africi, Španjolskoj, Njemačkoj, Austriji te na Filipinima.  

I ove godine nastavlja se sa širenjem projekta u druge države. 

Hvala svim Shaping Futures herojima

Shaping Futures svoj uspjeh može zahvaliti samo herojima bez kojih ovaj projekt ne bi postojao. Riječ je o profesionalnim edukatorima te NGO partnerima. Samo 2017. godine, gotovo 100 profesionalnih edukatora proputovalo je tisuće kilometara te nesebično dijelilo svoje znanje i stručnost s mladim nadama čije vrijeme tek dolazi.  

Što o projektu kažu Shaping Futures polaznici?

Pravi razlog zašto sve ovo radimo jesu naši mladi kreativci. A tko bolje može sažeti važnost projekt, nego sami polaznici. Lovro, 21 godišnjak iz Samobora prije tri godine bio je jedan od prvih polaznika Shaping Futures projekta u Hrvatskoj. Nakon što je prošao kroz proces edukacije, zahvaljujući trudu, znanju i želji za učenjem, priključio se ASK Akademiji i danas je jedan od profesionalnih edukatora.

„Smatram to svojevrsnom potvrdom svog znanja koje svakodnevno nadograđujem i rado dijelim s drugima, baš kao što su prije tri godine, drugi stručnjaci dijelili sa mnom“, izjava je koja najbolje opisuje viziju projekta Shaping Futures, a ona je usmjerena na mijenjanje života mladih kreativaca.

 

Više informacija o projektu možete pronaći na www.fritz-henkel-stiftung.de/de/,www.schwarzkopfpro.com i www.henkel.com/press.

Oglašavanje

O autoru

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend