Saobraćajni znak na Konjarniku je jedinstven u svetu!

0

Beogradski kraj Konjarnik se nalazi na granici opština Voždovac i Zvezdara, a okružuju ga Bulevar Kralja Aleksandra, Pašino Brdo, Šumice, auto-put i Mali Mokri Lug. Poznato je po „Istočnoj kapiji Beograda“, Plavom mostu, 17-ici i 31-u, ali i po kafani „Kod Miće“ i klubu „Kafe K“. Ipak, u ovom kraju se na jednom parkingu nalazi i znak koji definitivno ne postoji nigde više u Srbiji, a sasvim sigurno ni u svetu.

U ulici Karla Lukača, koja se nalazi u neposrednoj blizini ulice Vojislava Ilića, a paralelna je sa Ustaničkom, nalazi se znak postavljen još prilikom izgradnje ovog naselja. U to doba ovde nije postojalo dovoljno parking mesta, mada ni sada nije zavidna situacija. Zbog toga se često dešavalo da stanovnici ovog naselja često parkiraju „kako stignu“, te se stoga pojavila i potreba za nesvakidašnjim znakom na jednoj banderi.

Pogled na znak iz ulice Vojislava Ilića

Pogled na znak iz ulice Vojislava Ilića

Pogled na znak iz ulice Karla Lukača

Pogled na znak iz ulice Karla Lukača

Na iskrivljenom znaku, sa obe strane piše „Kada parkirate ispred drugih kola stavite na prednje staklo ulicu, broj i broj stana“. Danas bi verovatno na natpisu stajalo „broj telefona“ i sve bi bilo jednostavnije.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend