Muzika Zanimljivosti Srbija

ROMAN ,,Priručnik za rock ‘n’ roll“ objavljen i na engleskom jeziku

ROMAN Priručnik za rock ‘n’ roll - Ivan Bajović

ROMAN Priručnik za rock ‘n’  roll  je objavljen na engleskom jeziku 2021g pod azivom Rock ‘n’ Roll Playbook. Roman izdaje Kulturni cetar Maribor. Roman će se nađi u prodaji u U.S.A. ali i u EU I time preneti duh bunta Beograda van granica naše zemlje.

Radnja romana je priča o studentu koji iz Sremskih Karlovaca dolazi u Beograd na studije, da bi ubrzo nakon dolaska otkrio potpuno novi svet i obreo se u ostvarivanje svojih snova. Jedan od njih bio je i osnivanje muzičkog benda. Na putu do njihovih ostvarenja prate ga razne usputne dogodovštine a ponajviše seks, droga i rock n roll-a.

ROMAN Priručnik za rock ‘n’ roll

Knjiga će izazvati borbu u čitaocu koji će sebi početi da postavlja pitanja: da li su to moje misli, da li ovo o čemu mislim zaista tako mislim, zašto ja sve ovo radim kada želim zapravo nešto drugo? Radnja romana se odvija na više slojeva a ono što pisac pokušava da nam prikaže kroz lik glavnog juna je taj neobjašnjivii I neihvatljivi trenutak nastanka inspiracije.

RECENZIJA KNJIGE – BRANIMIRA LOKNERA

Tokom  prošle 2016-e godine, izašla je intersantna knjiga Ivana Bajovića – „Priručnik za rock’n’roll“. Reč je o štivu, kojeg je autor sam objavio i plasirao.

Tema knjige je priča o studentu sa sela, koji dolazi u Beograd na studije, i tu mu se dešavaju razno-razne stvari, koje realistično prikazuju društvo, socijalni milje, život u velegradu, suočavanje sa rock’n rollom, drogama, lošom ekipom, sexualnim izazovima.   U Bajketovoj priči nema ulepšavanja, peglanja, ni tkzv. postprodukcije, njegov jednostavan ali iskren rečnik, jasno odslikava stanje duha i psihe glavnog junaka, koji se bori za svoje mesto pod suncem. Autorov junak je fighter u potrazi kako za uspehom, tako i identitetom, a sreća se kao po pravilu nalazi negde u inostranstvu, van ovog prilično utabano nesigurnog okruženja i haotične realnosti.

„Priručnik za rock’n’roll je štivo koje se lako i brzo čita, ali čiji koncept i prikazane „slike“ ni malo nisu lake za prihvatanje ili apsorbovanje. Upravo zbog pomenute realističnosti, koja je na adekvatan način „uhvaćena“.

Ivan Bajović

Rođen sam u Beogradu 1983. godine. Napisao sam roman „Priručnik za rock ‘n’ roll“ 2016. godine. Kulturni centar iz Maribora 2021. godine objavio je taj roman na engleskom jeziku pod nazivom “Rock ‘n’ Roll Playbook”. Rok novinarstvom se bavim od 2015. godine. Pišem o društveno aktuelnim temama iz  humorističkog ugla, ali uglavnom radim intervjue koji imaju veze sa rock ‘n’ roll-om.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.