Zanimljivosti

Počinju „Bečke igre za decu na letnjem raspustu”

„Bečke igre za decu na letnjem raspustu” biće organizovane na deponiji „Rautenveg”, gde će deca zajedno sa članovima Gradske čistoće Beča moći da provedu uzbudljive dane, igrajući čak i golf.

Deponija „Rautenveg” je jedina komunalna deponija Beča i ujedno najveća deponija Austrije. U sklopu „Bečkih igara za decu na letnjem raspustu” predviđen je raznovrstan program na ovoj lokaciji – za decu uzrasta od šest do deset godina.

Gradska čistoća Beča „MA 48” organizuje prvo vožnju vozićem oko deponije, nakon koje će učesnici dobiti opšte informacije o razvrstavanju smeća i njegovom uklanjanju. Deca će dobiti informacije o tome šta se dešava sa organskim smećem, kao i smećem koje se reciklira. Kada je u pitanju sortiranje smeća, naučiće gde se odlaže stari papir i kako iz njega nastaje novi.

Pored posete vrtu sa domaćim životinjama, biće organizovana vožnja oko deponije u kamionu za prikupljanje otpada. Povrh toga, učesnici programa moći će da igraju „golf” na bregu od smeća. Teren za golf napravljen je od kanti različitih oblika, sa ciljem da motiviše mlade da pravilno odlažu smeće. Decu očekuju i zadaci – poput bacanja gumene čizme pravo u kantu ili gađanje zvona starom gumom, kako bi ono proizvelo zvuk.

„Bečke igre za decu na letnjem raspustu” trajaće od 24. jula do 3. avgusta 2018. godine.

 (Fotografije: „Bečke igre za decu na letnjem raspustu”; ©MA48/Matern)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.