Pet stvari koje je potrebno da uradite pred odlazak na putovanje

0

Pobrinite se da odradite back up svih uređaja

Toliko je lako napraviti fotografije pomoću naših pametnih telefona da ponekad zaboravljamo koliko toga možemo izgubiti u slučaju da nam telefon ukradu ili da nije back up-ovan. Uradite back up svog telefona ili drugih uređaja, poput tableta, pre nego što krenete na put, a ukoliko uslovi to dozvoljavaju, i tokom samog putovanja. Ukoliko ste nemarni, zaboravni ili samo nemate sreće, na taj način će sve vama drage uspomene biti sačuvane.

Napunite baterije

Ovo je lako prevideti, ali zaista ne postoji ništa toliko frustrirajuće od duge pauze na aerodromu, sa besplatnim WiFi-em i praznom baterijom. Mada su na nekim mestima obezbeđeni  pultovi za punjenje vaših uređaja, ne možete uvek računati da će to biti slučaj. Napunite svoje uređanje i eksterne baterije noć pred polazak na put, i ne zaboravite na one stvari koje ne koristite svakog dana, kao na primer bateriju kamere. Jednom kada to završite, odmah spakujte punjač u torbu kako ga ne biste zaboravili.

Skinite ili odštampajte mapu i ponesite omiljeno piće

Došli smo do toga da se veoma  oslanjamo na svoje pametne telephone kada je potrebno da pronađemo određenu adresu ili lokaciju, ali kada putujemo dešava se da gubimo signal ili da je korišćenje interneta bezobrazno skupo. Proverite te detalje pre polaska uključujući i mogućnost kupovine lokalnih SIM kartica, ali za svaki slučaj, dok ste još kod kuće, skinite mape koje ćete koristiti. Takođe je dobro da odštampate lokaciju i adresu hotela u slučaju da taksista ne može da je pronađe. A kako vas čeka puno hodanja, pobrinite se da sa sobom imate vodu i omiljeno piće. Mi preporučujemo Pepsi.

Prođite kroz itinerer

Bez obzira na to da li ste sami napravili svoj itinerer ili ste to prepustili turističkom vodiču, prođite još jednom kroz isti da budete sigurni da je sve u redu. Ukoliko idete na proputovanje, proverite da niste greškom bukirali noćenje u hotelu koje vam možda nije bilo potrebno zbog kasnog polaska leta ili voza. Čekirajte se online kako biste izbegli duge redove na aerodromu i uštedeli vreme. I da li ste rezervisali parking ili rent a car?

Proverite da imate dovoljno gotovine

Danas je često lakše osloniti se na kreditne/debitne kartice, ali ponesite nešto keša sa sobom za svaki slučaj. Menjačnice na aerodromu često nemaju povoljan kurs, zato vam savetujemo da novac promenite po dolasku na destinaciju. Ukoliko nosite kartice koje inače ne koristite često, pobrinite se da imate brojeve PIN-a, i ako je potrebno, obavestite banku da putujete kako vaše transakcije greškom ne bi bile blokirane, kao jedna od mera zaštite od zloupotrebe vašeg novca.

Source: Poshmark

#LoveItLiveItTasteIt

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend