Ovako danas izgleda zgrada „Nelson Mandela“ iz serije „Mućke“

0

U danima kada je konačno objavljeno da će autobiografija Del Boja biti objavljena i na našem jeziku i to u izdanju kuće „Plato“, a kada je knjiga „Mućke“ Grejama Makena („INDmedia publishing“) jedna od prodavanijih na Sajmu knjiga i sve to tačno 35 godina od emitovanja prve epizode kultne serije, vreme je da vas upoznamo sa istinom o zgradi u kojoj su živeli Troteri, čuvenoj „Kući Nelson mandela“.

Zapravo, stan u zgradi je televizijski studio napravljen za potrebe same serije (Zapitajte se jeste li ikada videli zid paralelan sa terasom), dok sama zgrada uopšte nije smeštena u Pekamu, već u Zapadnom Londonu. Razlog za ovo nije bio samo odgovarajući izgled zgrade ispred koje se u uvodnoj špici pojavljuje čuveni kombi na tri točka, već i udaljenost Pekama od sedišta BBC-ja. Ukoliko bi se ovaj kraj zaista izabrao za snimanje, to bi značilo i znato veće troškove ekipi serije, tačnije samom BBC-ju. Sama zgrada iz serije zapravo se zove „Harlech Tower“ i uskoro će biti srušena u potpunosti kako bi se na tom mestu sagradio moderniji stambeno-poslovni centar.

333

Od šeste sezone se kao zgrada u kojoj žive Troteri koristi „Whitemead House“ u Bristolu. Ona do danas nije bitnije menjala svoj izgled.

555 666

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend