Zanimljivosti

Muzički talenti Youtube-a

Da li i vi spadate u onaj tip osobe koja može da provede sate na Youtube-u gledajući najrazličitije snimke i onda se na kraju zapitate „Kako sam uopšte došla do ovoga?“ (to se pitanje meni obično nametne kod kompilacije vajnova Tomasa Sandersa ili video snimaka kučića i beba). Ukoliko spadate u tu grupu sigurna sam da ste u tim pretragama barem jednom naleteli na nekog fenomenalnog muzičara koji nije toliko poznat široj javnosti. Kako se to meni često dešava odlučila sam da sa vama podelim moja tri omiljena Youtube izvođača čiji su prepevi možda i bolji od originala.

  1. Sofia Karlberg

Devojka o kojoj bruje društvene mreže. Velika je verovatnoća imali prilike da čujete neko njeno izvođenje ili da ste makar jednom na početnoj strani vašeg facebook naloga ugledali njen snimak.

Ova devojka ima 18 godina i rodom je iz Švedske. Na svom Youtube kanalu ima više od 800.000 prijavljenih korisnika a njeno izvodjenje pesme „Crazy in love“ ima preko 42 miliona pregleda. Najnoviji snimak na njenom kanalu je izvođenje pesme  „Writing’s on the wall“ koja je po mišljenju mnogih bolja od originala.

  1. Kim Viera

Rođena je u Njujorku i od malih nogu se bavi muzikom. U saradnji sa Kurtom Šnajderom, koji na svom Yputube kanalu radi sa mladim, neafirmisanim pevačima, prepevala je pesmu „Diamons“. To izvonjenje ima više od 7 miliona pregleda dok većina ostalih obrada na Šnajderovom kanalu ima oko milion.

  1. Pentatonix

Petočlani a kapela sastav koji je poznat širom Amerike i Evrope ali čini mi se nedovoljno poznat na našim prostorima. Ovaj bend oformljen je 2011 godine kada je i pobedio u trećoj sezoni takmičenja „The Sing – Off“. Paralelno sa takmičenjem ovaj sastav je na svom Youtube kanalu postavljao a kapela izvođenja aktuelnih numera zbog čega ih je publika još više zavolela. Do sada su objavili  četiri albuma na kom su se pored prepeva našle i njihove autorske numere. Iako je njihova popularnost porasla ovaj sastav je i dalje veoma aktivan na društvenim mrežama, a posebno na Youtube – u gde pored njihovog muzičkog kanala dva člana benda imaju poseban kanal na kom svakog petka objavljuju video u vidu vloga, pitanja i odgovora ili nekog izazova.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.