Zanimljivosti

„Las Prémas“ – prevremene bebe

U zavisnosti od toga kada su rođene, prevremene bebe se mogu suočiti sa veoma različitim bitkama za život. Bebe rođene pre termina provode nedelje i mesece u bolnici da bi izgradili snagu i postali normalna deca, dok se njihovi roditelji suočavaju sa raznim strahovima i brigama.

Quebec fotograf Red Méthot je napravio seriju fotografija, koju je nazvao ‘‘Las Prémas’’(Prevremeno rođene bebe) o ovoj borbi. Njegovi portreti sadrže decu i odrasle, koji su rodjeni nedelju, dve, čak i par meseci ranije koji poziraju i u rukama drže svoje crno-bele fotografije iz bolnice.

b1 b5

Inspiraciju za ovaj projekat Méthot je našao u svom ličnom iskustvu, jer su i njegova dva deteta rođena pre vremena. Njegov cilj je da ljudima podigne svest o tome šta znači roditi se pre termina i da pošalje poruku i nadu roditeljima koji prolaze kroz isto sa svojom decom.

b4 b7

Fotografije su objavljene na društvenim mrežama i dostigle su preko 13,000 šerova. Takođe, neki su i predložili da fotografije budu prikazane u bolnicama za roditelje koji se bore baš kao što su se roditelji te dece i ljudi na fotografijama borili.

b3

Za ostale fotografije posetite Facebook page RedM

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.