Zanimljivosti Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Interaktivni dokumentarac Dejva Grola je online!

„PLAY“ je dvodelni mini dokumentarac koga je osmislio i režirao  Dave Grohl. Poznati i priznati američki muzičar, nekadašnji član kultnog benda Nirvana i frontmen grupe Foo Fighters, učinio je to u cilju proslavljanja prednosti i izazova muzičara koji je čitav život posvetio muzici.

Prvi deo počinje iza scene gde Dave diskutuje o ljubavi prema sviranju i njegovom dugogodišnjem odnosu prema instrumentu – uz proces i izazove snimanja i izvođenja ovog jedinstvenog performansa. Naime, “The Play”, film koji traje 23 minuta, prati snimanje jedne kompozicije u studiju, samo što se u ovom slučaju radi o jednom muzičaru koji kamerom zapisuje kako svira svih sedam instrumenata na budućoj kompoziciji, a proces beleženja se odvija neposredno i  uživo.

Dokumentarni film “Play” je pre svega interaktivno iskustvo u kome vi birate koji audio i koji video sadržaj želite da iskusite. Tako možete čuti izolovane snimke pojedinačnih instrumenata, kao i naravno kompletan master snimak, ukoliko posetite sajt.  Takođe, na vebsajtu  možete preuzeti note i sami se okušati u izvođenju kompozicije, izbor i mogućnosti su samo vaše.

Kompletan film možete pogledati na OVOM linku.

 

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.