Zanimljivosti

Instagram je bio poslednje utočište, a da li će tako i ostati?

Novosti na internet nebu: Danas (ili u poslednjih par dana) mogli ste da primetite da je počelo testiranje nove funkcije na Instagramu. A koja je to funkcija? Kao i kod svake Facebook aplikacije, sada i na Instagramu korisnici mogu videti vaš status na mreži, odnosno status ljudi sa kojima razgovaraju u DM-u (Direct Messages). Interesantno je i to da funkcija radi čak i ako osoba ne prati vaš nalog.

Ova nova opcija ista je kao i “Last Seen” na WhatsApp i “Active” na Facebook Messenger-u. Možete je primetiti tako što ćete ući  u odeljak Instagram Direct poruke, a ona će vam prikazati kada je korisnik poslednji put bio na mreži, odnosno na aplikaciji. Stoga, može vam prikazati jednu od sledećih opcija:  “Active now”, “Active today”, “Active 1h ago”, “Active 24m ago” itd. Inače, ova funkcija je trenutno dostupna samo za odabrane korisnike.

Ova nova funkcija “online-offline” nam dolazi po “difoltu” ili ti “pod moranje”, tako da, ukoliko ne želite da neko vidi kada ste poslednji put bili online, opciju morate da isključite.

A sada jedna zanimljiva vest za one koji vole na Instagramu da kukcaju.

Instagram testira još jednu novu funkciju – “Type” koja omogućava samo tekstualne, pisane priče na mobilnoj aplikaciji. Dok je Instagram Story uvek bio zasnovan na slikama i video zapisima, moguće je da će za stalno ubaciti i isključivo tekstualni deo, kako ne biste morali da koristite druge aplikacije, print screen, copy-paste varijante i slično.  Ova opcija trebalo bi da se pojavi na mestu gde se trenutno nalaze i Live, Boomerang, Rewind i Superzoom. Korisnici će moći da biraju fontove, pozadine i filtere na opciji “Type”. Možda ste već primetili da su različiti fontovi već uvedeni…

Ono što je takođe primećeno je to da Instagram testira i upozorenja za snimke ekrana (o ovome se govori već poodavno). Elem, to je sigurnosna funkcija, kako je oni nazivaju. Ona će poslati obaveštenja korisnicima ukoliko neko napravi snimak priča. Ideja je da se kao i kod Snapchat, ova funkcija proširi na javne priče.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.