Zanimljivosti

Indijanska ogrlica na moj način

Šunjajući se po internetu, pronađoh jednu ogrlicu koja me je mnogo podsetila na one indijanske ali je bila heklana. Naravno ja ne bih bila ja kada ne bih odmah uzela iglu u ruke i napravila ne jednu nego dve na svoj način. Malo podsećaju na tu koju sam videla, ideja je mnogo interesantna, pa reših da sa vama podelim tutorijal koji sam uradila:

1. Počnete običan lančić od 3-4-5 petlji .Odredite sami po debljini konca. Ja sve tako radim, kod mene ne postoji šema  jer kad je uradim ona ostaje na papiru. Zato je mnogo bolje da sve odmah radim konkretno.

2.Kad uradite lančić ,sastavite prvu i poslednju petlju da bi napravili krug .U sledećem redu uradite stubiće tako da dobijete čvrst krug kao na slici.

3. Uzmete drugu boju konca i uradite još jedan krug stubića. Boje birajte sami, mogu da budu razne kombinacije.


4. Uradite isto i sa trećom bojom. Kružiće možete da radite u kojoj hoćete veličini i u više boja. Ja sam radila sa tri boje, a može i sa više.

5. Uradite kružić u različitim veličinama i onoliko komada koliko želite da stavite na ogrlicu. Ovde su dva veća i više manjih iste veličine.

6. Sada osnova ogrlice izgleda ovako. Oko dva velika kruga se pravi lančić u dužini koju sami odaberete i kačite u istu petlju iz koje ste je krenuli. Tako smo dobili interesantne rese.

7. E sad dođosmo i do završnice. Iz velikog kruga krenete dupli lančić ili kako ga zovu tuniski bod sa dve petlje i, radite određenu dužinu. To opet po vašoj želji i počnete da dodajete i manje kružiće. Ja sam dodala četiri  sa jedne i četiri sa druge strane .

8. Ovako otprilike izgleda sastavljanje. Lančićem sastavite kružiće i radite dalje lančić opet u dužinu po želji.

9. Ovako bi izgledala gotova ogrlica.

10. Još četiri točkića. Verovatno se pitate čemu to?! Sledeća fotografija objašnjava sve.

11. I tako dođosmo do celog kompleta. Minđuše su lično moj rad.

Posle ovog uradila sam još jedan komplet u ljubičastoj varijanti i drugačijeg oblika:

 

 

Eto današnji dan je bio vrlo uspešan. Nadam se da sam vam bar malo zagolicala maštu da pokušate i same da ih uradite. Nije ni malo teško. Samo kad se naviknete da šeme pravite u glavi a ne na papiru, onda je sve lako. Ne bih ja vas više zadržavala.

S poštovanjem

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.