I na površini Marsa izvire voda

0

Naučnici iz Nacionalne Vazduhoplovne i Svemirske Administracije (NASA) otkrili su dokaze o postojanju tekuće vode na „Crvenoj planeti. Oni navode da otkriće mrlja na zidovima kanjona i kratera za vreme letnjih meseci ukazuje na postojanje tekuće vode na ovoj planeti, što samo povećava šanse o nekadašnjem postojanju života na Marsu.

U letnjim mesecima kapljanje vode ostavlja duge, tamne mrlje na površini Marsa koje mogu da dostignu dubinu i do nekoliko stotina metara, pre nego što se na jesen osuše zbog previsoke površinske temperature.

Naučnici nisu sigurni odakle voda izvire, ali pretpostavljaju da izlazi iz podzemnih lednika ili iz slanih podzemnih slojeva, ili se, pak, kondenzuje iz tankog atmosferskog sloja.

Vodeći NASA naučnik misije o naseljavanju planete Mars, Majkl Mejer, navodi da je ovo veoma značajno otkriće za dalji tok i napredovanje te misije, kao i da sada sumnjaju da je danas najmanje moguće imati nastanjivo okruženje.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend