Zanimljivosti Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Hit u Beču: večeri propalih preduzetnika!

U glavnom gradu Austrije se redovno održavaju „FuckUp Nights“ gde propali preduzetnici pred publikom iznose svoje neuspele priče. Cilj ovih neobičnih druženja na kojima su sva mesta popunjena je da se drugi ohrabre i ne prave iste greške.

Druženje pod nazivom „FuckUp Nights“ osnovali su Salome Vagner i Dejan Stojanović i održava se u Centru za osnivanje preduzeća na bečkom Ekonomskom fakultetu koji je i sponzor ovog foruma. Ulaz je besplatan, ali je potrebna prijava.

Sam koncept potiče iz Meksika gde je 2012. godine pet prijatelja organizovalo „Noć propasti“. U međuvremenu u 58 zemalja se održavaju „FuckUp Nights“, u Austriji od 2014. godine.

Dobre strane propadanja tj. iskustva su ono što organizatori žele da prikažu na ovakvim forumima. Jer propast je deo uspeha. Ne mora se desiti, ali ukoliko se dogodi, onda treba ustati, otresti se i krenuti ispočetka. Izlaganja „propalih preduzetnika“ i diskusije treba da pomognu da neki drugi preduzetnici ne prave iste greške.

Nakon izlaganja pojedinaca, diskutuje se o učinjenim greškama. „Ukoliko nemamo strah od neuspeha, usuđujemo se mnogo više da se pokrenemo“, kaže Stojanović, koji je iskustvo sticao i u Silicijumskoj dolini. On ističe da je u Americi ta kultura odvažnosti u oblasti preduzetništva mnogo izraženija nego u Austriji.

Sledeće druženje u Beču je u martu 2017. godine.

Trg Graben © Schaub-Walzer / PID

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.