Zatvoren šesti Samit fotografa eks-Jugoslavije

0

U Leskovcu je zatvoren šesti po redu Samit fotografa eks-Jugoslavije, koji je za temu ove godine imao fotografske projekte sa društvenim uticajem.

2(Fotografija: Izložba fotografija sa šestog Samita fotografa eks-Jugoslavije, Galerija Leskovačkog kulturnog centra, 2016)

Šesti Samit fotografa eks-Jugoslavije okupio je više od 50 autora iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, s ciljem da unapredi saradnju između Saveza i foto organizacija sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Program ovogodišnjeg Samita činili su: dve kolektivne (međunarodne) izložbe sa delima članova svih ovogodišnjih i prošlogodišnjih učesnika Manifestacije, dve samostalne izložbe istaknutih majstora fotografijeBranislava Strugara iz Beograda i Iva Borka iz Ljubljane, prezentacije foto saveza i pojedinaca, predavanja, tribine i snimanja na terenu (u Leskovcu, okolini i na lokalitetu Đavolje varoši).

3(Fotografija: Učesnici i organizatori petog Samita fotografa eks-Jugoslavije, okolina Leskovca, 2015)

Novoustanovljena nagrada „Tomin šešir”, nazvana po vodećem fotografu sa ovih prostora Tomislavu – Tomi Peterneku, dodeljena je majstoru fotografije Ivi Borku.

Organizator Manifestacije, koja je za kratko vreme stekla veliki ugled u našem regionu i iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika, jeste Foto klub „Leskovac”, u saradnji sa Leskovačkim kulturnim centrom (LKC).

Šesti Samit fotografa eks-Jugoslavije održan je od 6. do 9. oktobra 2016. godine.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend