Kada nilski konj kaki, ne biste voleli da ste u blizini

0

Iz nekog, meni i dalje nepoznatog razloga, čitalačka publika u Srbiji, doduše više kada su u pitanju tabloidi, a manje portali, ima neodoljivu želju da čita o raznim sranjima. Najgluplje vesti su najčešće najčitanije, a najbesmislenije često su najozbiljnije shvaćene. Vesti koje su izmišljene istim principom postaju najrealnije u glavi čitaoca. Daleko od toga da volim da pratim trendove, još dalje da ih poštujem, ali red je da jednom i ja pokažem kako umem da budem i primer pravog srpskog novinara. Dakle: Evo sranja! I čuvajte ga se. (VIDEO)

Majka sa mladunčetom u zoološkom vrtu

Majka sa mladunčetom u zoološkom vrtu

Nilski konj je veliki, uglavnom biljojedni afrički sisar. Jedan je od dve postojeće vrste iz porodice Hippopotamidae. Nilski konji su društvene životinje i žive u grupama do 40 jedinki. Životni vek je obično od 40 do 50 godina. Ženka nilskog konja, Dona, je dosada najstariji nilski konj koji živi u zatočeništvu – ima 56 godina i živi u jednom zoološkom vrtu u Indijani. Inače, zoološki vrtovi su možda i jedina prilika da vidite kako nilski konji vrše veliku nuždu. Zašto bi vas to zanimalo? Pa – jer je bolje sprečiti nego lečiti. Tek ako se nađete u njihovom okruženju, bolje da znate šta može da vas očekuje.

Naime, nilski konji imaju važnu ulogu u ekologiji. Hodanjem po rečnom dnu podižu mulj, koji odnosi rečni tok, čisteći korito. Kada obeležavaju svoju teritoriju na kojoj žive kada su na kopnu, nilski konji repom raspršuju svoju balegu, a i time omogućavaju brže kruženje materije u prirodi. Njihov izmet je bogat hranljivim sastojcima i ribama služi kao hrana.

I ne – ovo nije bilo slučajno. Ovako je svakog puta! Nećete verovati.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend