Foto&Video Umetnost Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Festival umetničke fotografije „Fotorama” 2017 u Kragujevcu

Ideja „FOTORAMA” festivala je uvek bila druženje i saradnja među mladim umetnicima iz Evrope i celog sveta a samim tim i promovisanje svih zemalja i fantastičnih destinacija i koja su uvek predstavljale inspiraciju za umetničke fotografe .

Tema ovogodišnjeg PICKS konkursa je „Fotorama Travel Photo Of The Year”. Sama radionica će biti fokusirana na dve celine a to su Beauty Retouch i Compositing.

Prijave za najbolji Retouch Workshop do sada su zvanično otvorene i traju do 24. maja. Više informacija oko prijava možete dobiti posetom sajta Fotorame ili na fotoramafest@gmail.com.
Broj mesta je ograničen na 25. Obezbedite Vaše mesto na vreme!

FOTORAMA festival ove godine traje od 25. – 28. maja. Gosti ovogodišnjeg fesivala su Dennis Dunbar, svetski poznati holivudski digitalni umetnik i retušer iz Los Anđelesa, čovek koji je radio na franšizama kao što su Transformers, Harry Potter, Avengers, X-Men, Spiderwick Chronicless, jedan od trenutno najaktuelnijih mladih fotografa časopisa “Nat Geo Washington” Travis Dove i Roberto Pavić, hrvatski pejzažni fotograf.

„Osetili smo da je fotografskoj sceni Srbije potreban jedan ovakav savremeni fotografski događaj festivalskog tipa, gde se na jednom mestu može prisustvovati izložbama, predavanjima, radionicama, tribinama, prezentacijama i svemu onome što zaokuplja pažnju mladih umetnika i kreativaca” – otkriva Marko Stamatović, autor i organizator ovog festivala.

Festival „Fotorama” uvršten je na spisak svih većih svetskih umetničkih festivala koje bi trebalo posetiti, a finansira se isključivo od grantova, donacija i sponzorstava koji se koriste za pokrivanje troškova organizacije, gostiju i predavača.

Uskoro opširnije!

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.