„Bijenale u Frankfurtu“

0

Na izložbi savremene umetnostiBijenale pokretnih slika u Franfurtu, srpski reditelj Igor Simić i timDemagog studija“ predstavili su svoja dela.

Tema ove izložbe bila je pokretne slike (film i video igre, kao i virtuelna realnost). Simić je premijerno prikazao svoj filmNaši čuvari (mali omaž)„, kao i dve video igre – „Crisis Expert“ i „Children’s Play„, koje je kreirao zajedno sa timomDemagogo studija„. Među gostima naBijenalu pokretnih slikanašli su se: Brajan Eno (muzičar, muzički producent i umetnik), Lori Anderson (umetnica), Majk Rajs (scenarista), Anton Korbijn (fotograf), Vilijam Kentridž (umetnik), Džons Grecfurtner (umetnik, reditelj i pisac), Džon Džerard (umetnik)…

Film „Naši čuvari (mali omaž)“ je satira o nadzoru, „Velikom Bratu“, i političkoj kontroli. Snimljen je u Parizu sa francuskim i srpskim glumcima.

U glavnim ulogama su: Nikolas Ragni, Aleks Gorcunijan i Svetozar Svetković. U sporednoj ulozi je slikar Vladimir Veličković, koji igra sebe.

Reditelj: Igor Simić.

Muzičku numeru izvodi: Sofija Knežević – Sofijaž.

Mobilna igra „Crisis Expert“ je satira na kvazi ekonomske eksperte koji zagovaraju sve oštriju štednju.

„Children’s Play“ je mobilna igra čija je radnja smeštena u fabrici u kojoj deca prave igračke, a korisnik budi radnike kako bi povećao produktivnsot.

Simić i „Demagog studio“ održali su u Frankfurtu u Nemačkom filmskom muzeju, 9. oktobra 2015. godine, radionicu pod nazivom „Kratki filmovi, video igre i politika„.

Igor Simić je srpski reditelj. Njegovi kratki filmovi i video radovi su prikazani i nagrađeni na filmskim i umetničkim festivalima širom sveta (najzapaženiji je rad “Mislilac u supermarketu“, koji je nagrađen u Kelnu i prikazivan u mnogim državama). Kolumnista je lista „Politika“.

„Demagog studio“ je kompanija koju su osnovali: Igor Simić, Ivan Stanković, Miloš Milojević i Miloš Mihajlović. Do sada su objavili dve besplatne igre koje su imale više desetina hiljada skidanja. Njihova poslednja igra je nagrađena na „Mikser festivalu“ i prikazana na festivalu video igara u Beču.

Bijenale pokretnih slika“ je održano od 7. do 11. oktobra 2015. godine.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend