Filmovi&Serije Srbija

Zatvoren šesti Festival domaćih igranih serija (FEDIS)

U Kulturnom centru „Čukarica” u Beogradu, zatvoren je šesti po redu Festival domaćih igranih serija (FEDIS).

FEDIS je prvi međunarodni festival u Evropi koji propagira televizijski igrani program. Koncept Festivala se sastoji od takmičarskog i pratećeg programa.

Prateći program je posvećen zaslužnim televizijskim uposlenicima – glumcima, rediteljima, televizijskim radnicima, ali i obeležavanju značajnih datuma i događaja vezanih za TV produkciju. On obuhvata: izložbe fotografija i dečjih radova sa likovima iz televizijskih serija, promocije knjiga, prikazivanje i najavaljivanje novih TV projekata, koncerte sa songovima iz serija

Prema glasovima publike, „Zlatna antena za najbolju glumicu” dodeljena je Nini Janković Dičić, „Zlatna antena za najboljeg glumca” Bojanu Žiroviću, dobitnici „Zlatne antene za najbolji glumački par” su Sloboda Mićalović Ćetković i Miodrag Dragičević, a „Zlatna antena za najbolju TV seriju u protekloj sezoni” pripala je „Čizmašima”.

1(Fotografija: Sloboda Mićalović Ćetković i Miodrag Dragičević, šesti Festival domaćih igranih serija, 2016, Kulturni centar „Čukarica”, „Instagram”)

Ovogodišnji petočlani žiri dodelio je specijalnu nagradu „Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji” glumici Jelisaveti – Seki Sablić i scenaristi Gordanu Mihiću, dok je „Zlatna antena za najbolju režiju” uručena Darku Bajiću za seriju „Prvaci sveta”.

Ostvarenju „Andrija i Anđelka” dodeljena je „Povelja za unapređenje domaćeg igranog programa”. Pored ove TV serije, kao deo takmičarskog programa bile su i: „Čizmaši”, „Komšije”, „Kud puklo da puklo”, „Lud, zbunjen, normalan”, „Prvaci sveta” i „Vere i zavere”. O dobitnicima ostalih nagrada više možete saznati ovde.

Šesti Festival domaćih igranih serija održan je 11. i 12. oktobra 2016. godine.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.