Filmovi&Serije

Upoznajte glumce Mračne kule

Snimljena prema seriji epskih bestselera od osam knjiga autora Stivena Kinga, „Mračna kula“ ujedinjuje nekoliko različitih žanrova, uključujući naučnu fantastiku, horor i vestern. Film nije tipična adaptacija jednog toma sage već na neki način predstavlja novi i moderniji pogled na ovaj serijal. King je naveo uticaj „Gospodara prstenova“, vesterna Serđa Leonea ponajviše „Dobar, loš, zao“ ali i poemu „Čajld Roland Mračnoj kuli stiže“ Roberta Brauninga, koja je inspirisala i ime glavnog junaka,  kao inspiraciju za ovu neverovatnu avanturu.

Walter (Matthew McConaughey) in Columbia Pictures’ THE DARK TOWER.

Uz Kinga produkciju filma potpisuju Ron Hauard, Brian Grazer i Akiva Goldsman. Zanimljivo je da je projekat prvi započeo J. J. Abrams još 2007. godine, a nastavio ga je Ron Hauard tri godine docnije. Međutim, put od pisanog predloška do velikog platna je dug, i tek 2016. godine je pala prva klapa. Film „Mračna kula“ je sniman na lokacijama u Njujorku dok su pejzaži Južne Afrike podarili izgled dugom svetu.

Poslednji vitez, Roland Dešejn, poznatiji kao Revolveraš mora da spreči Čoveka u crnom zvanog Volter da uništi Mračnu kulu, poslednje uporište čoveka od sila tame i pakla. Na Zemlji, dečak po imenu Džejk Čejmbers sanja o borbi ova dva čoveka i to prenosi veoma živopisnim crtežima na papir. Iako mu niko ne veruje da su njegove ilustracije stvarne, on odlučuje da se otisne u avanturu ne bi li dokazao svima da je u pravu. Dečakov put će se ukrstiti sa Rolandovim i, dok sudbina sveta visi o koncu, njih dvojica će morati da savladaju svaki svoje strahove, demone i da nauče da sarađuju kako bi sačuvali Mračnu kulu od uništenja.

Roland Dešejn/Revolveraš – Idris Elba

Rođen u Lodonu, Idris Elba je domaćoj publici napoznatiji kao Hejmdal, čuvar prolaza u Asgard, u Marvelovim filmovima o Toru. Takođe je imao zapažene uloge u filmovima „Prometej“, Ridlija Skota, gde je tumačio ulogu kapetana istoimenog broda; potom u „Pacifik Rimu“ Giljerma Del Toroa i u Gaj Ričijevom delu „Rokenrola“ gde je pored Toma Hardija tumačio najboljeg druga glavnog junaka koga igra Džerard Batler. 2016. godine, kraljica Elizabeta II mu je podarila titulu Oficira reda britanskog kraljevstva za Idrisove zasluge u domenu dramskih umetnosti. Takođe je jedan od tri potencijalna glumca za ulogu novog tajnog super-agenta Džejmsa Bonda, koga je prethodni 007, Danijel Kreg, lično preporučio za naslednika.

Volter/Čovek u crnom – Metju Mekonahi

Rođen u Teksasu, Mekonahi je svoju glumačku karijeru započeo ulogom mladog stond ortaka u filmu Ričarda Linklatera „Sluđeni i zbunjeni“ da bi ubrzo potom imao zapažene dramske uloge u filmovima „Vreme za ubijanje“ Džoela Šumahera, „Kontakt“ Roberta Zemekisa i „Amistad“ Stivena Spilberga. Metju se potom okrenuo avanturama i komediji ali se posle sjane parodije Bena Stilera „Tropska oluja“ ponovo vratio drami i to u sjajnom „Advokatu na točkovima“, i potom u filmu „Poslovni klub Dalas“ za koji je dobio prestižnu nagradu Oskar za najbolju glavnu ulogu. Nastavio je uspešan niz uloga u delima poput „Vuk sa Vol strita“ Martina Skorsezea, „Interstelar“ Kristofera Nolana i „Magični Majk“ Stivena Sodenberga. Takođe je tumačio i glavnu ulogu, pored Vudija Harelsona, u kultnoj prvoj sezoni serije „Pravi detektiv“.

Roland Deschain (Idris Elba) in Columbia Pictures’ THE DARK TOWER.

Džejk Čejmbers – Tom Tejlor

Tejlor je novo lice Holivuda. Ovaj dečak je već veteran igranog programa za male ekrane a „Mračna kula“ mu je prvi veliki film. Domaćoj publici je poznat iz serije „Tabu“ kao sin glavnog junaka, Džejmsa Kezaje Dilejnija, koga tumači Tom Hardi.

Lauri Čejmbers – Ketrin Vinik

Ova kanadska glumica je publici najpoznatija po ulozi hrabre ratnice, i saputnice Ragnara Lothbroka, Lagerte u nagrađivanoj seriji „Vikinzi“. Iako je i ranije imala manje uloge u filmovima poput „Uzorni momci“ i „Slatkiš i ubica“, „Mračna kula“ je prvi veliki film za Vinikovu.

Tirana – Abi Li

Poreklom australijanka, Abi Li je u Holivud dojahala na talasu Džordž Milerovog „Pobesnelog Maksa: Autoput besa“, da bi ubrzo potom imala zapažene uloge u filmovima „Bogovi Egipta“ Aleksa Projasa, „Neonski demon“ Nikolasa Vindiga Refna i „Ludi Božić u kancu“.

Sajer – Džejk Earl Hejli

Ovaj američki glumac će zauvek biti upamćen kao Rošarh u veoma pristojnoj adaptaciji grafičke novele Alana Mura „Nadzirači“ ali i kao nova noćna mora – Fredi Kruger – u novoj inkarnaciji filma „Strava u ulici Brestova“. Imao je manje uloge u filmovima „Zatvoreno ostrvo“ Martina Skorsezea, novoj verziji čuvenog filma Pola Verhovena „Robokap“, „Mračne senke“ Tima Bartona i nastavku „Pada Olimpusa“ – „Pad Londona“, sa Džerardom Batlerom, Aronom Ekhartom i Morganom Frimenom. Džejk Earl Hejli se trenutno, pored „Mračne kule“, može videti u veoma gledanoj seriji „Propovednik“.

Stiven Dešejn – Denis Hejsbert

Svoju glumačku karijeru Hejsbert je započeo na malim ekranima u kultnoj seriji „Bak Rodžers u 25. veku“ da bi se nekoliko decenija kasnije preselio na velike ekrane i to u manjim ulogama u filmovima poput „Apsolutna moć“ Klinta Istvuda, „Trinaesti sprat“ Džozefa Rusneka i „Marinac“ Sema Mendeza, ali svoju životnu slavu je doživeo na malim ekranima u ulozi predse

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.