Premijera TV filma „Čorba od kanarinca“

0

Na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS) večeras će u 21 čas i 20 minuta premijerno biti prikazan novi srpski televizijski film „Čorba od kanarinca“, nastao po motivima jedne od najizvođenijih domaćih predstava.

TV film "Čorba od kanarinca" (2016)(Fotografija: TV film „Čorba od kanarinca“, 2016)

Radnja filma odigrava se u Beogradu i prati priču između Mede i Jelene, novopečenih supružnika, čiji brak vremenom zapada u krizu. Ova savremena priča u isto vreme prati i poslednjih par decenija života u Srbiji, prelomljenih kroz sudbine glavnih junaka, ostavljajući nam na kraju da se zapitamo: Da li je sve što se odigralo bio samo jedan san ili nas realnost u kojoj se nalazimo tera da poželimo da je kao san doživimo?

Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju da bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se posle ne bi voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti. Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, pisac se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pri tom vešto i oprezno, igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne monodrame. Sve to uopšte ne bi bio toliko smešno i zabavno da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo vezani jedno za drugo. Na kraju krajeva, „Čorba od kanarinca“ jeste komad o ljubavi.

Drama sa elementima gorke komedije i fantastike

Uloge: Nebojša Ilić-Cile, Lako Nikolić, Paulina Manov, Radmila Tomović

Režiser: Bojan Vorkapić

Scenarista (dramaturg): Miloš Radović

Scenarista (adaptacija): Bojan Vorkapić

Urednik filma: Marko Novaković

Žanr: Melodrama.

Pogledajte trejer (foršpan):

(Fotografija: TV film „Čorba od kanarinca“, 2016, „Story“)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend