Filmovi&Serije Srbija

TV premijera filma “Bez stepenika”

Nakon prikazivanja na mnogobrojnim festivalima (na kojima je osvojio i nekoliko nagrada), novi domaći film “Bez stepenika” večeras će imati televizijsku premijeru. Ovaj film bavi se jednom ozbiljnom temom – “Alchajmerovom bolešću”.

Penzionisani profesor neuropsihijatrije, Slaviša Petronijević, živi u svom stanu zajedno sa njegovom ćerkom Milicom, zetom Stojanom i unukom Draganom. Oboleo je od “Alchajmerove bolesti” i život u zajednici postaje sve komplikovaniji – kako za njega samog, tako i za njegove ukućane. Milica i Stojan žele da ga smeste u starački dom, ali Slaviša se trudi da im pokaže da je sa njim i dalje sve u redu. Vremenom, to mu postaje sve teže…

Film “Bez stepenika” premijerno je prikazan na deset festivala (50. Filmski susreti (Festival glumačkih ostvarenja) u Nišu (od 22. do 28. avgusta 2015), 8. Leskovački internacionalni festival filmske režije (od 8. do 12. septembra 2015), 21. Festival autorskog filma (od 27. novembra do 6. decembra 2015. godine)…) – na tri kontinenta, gde je osvojio sedam nagrada.

Uloge: Vlastimir “Ðuza” Stojiljković, Aleksandar Ðurica, Aleksandra Nikolić, Ivan Đorđević, Marko Janketić, Miodrag Krstović, Nataša Ninković i Renata Ulmanski.

Režiser: Marko Novaković.

Scenarista: Zoran O. Ðikić.

Žanr: Drama.

Vreme trajanja: sat i 27 minuta.

Zadiranje u dušu i otkrivanje drame u samom čoveku sfera je interesovanja reditelja Novakovića.

Odnos prema starim, nemoćnim ljudima u vrtlogu demencije i “Alchajmerove bolesti”, okosnica je dela rađenog po Đikićevom scenariju.

“Moram da kažem da mi se negde mešaju i seta i tuga, ali i radost što će Vlastimir “Đuza” Stojiljković sa filmom “Bez stepenika” imati svoju zadnju (televizijsku) premijeru – zadnju u životu. “Đuza” je u ovom filmu ostvario prvu glavnu, odnosno zadnju ulogu u svojoj karijeri – preminuo je na dan završetka snimanja filma “Bez stepenika”. Nadam da će na ovom filmu ostati za sve generacije koje dolaze da se uče jednoj finoj, smirenoj i elegantnoj glumi”, kaže reditelj Marko Novaković.

“Mi smo sarađivali jedno dugo, dugo vreme – od prvog filma u boji 1957. godine. Bili smo partneri upravo do poslednje njegove klape”, rekla je glumica Renata Ulmanski.

Ovaj kamerni (porodični) film prvi je u nizu domaćih premijera, koje će subotom biti prikazivane na prvom programu Radio-televiziji Srbijie (RTS), u kojima je RTS producent i koproducent. Do kraja godine biće prikazana ostvarenja “Porodica” i “Čorba od kanarinca”.

Film “Bez stepenika” počinje u 21 čas i 5 minuta (nakon prikazivanje devete epizode TV serije “Čizmaši”).

Pogledajte trejler filma:

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje