Filmovi&Serije Bosna i Hercegovina

Svetski uspeh banjalučkog filma „Meso”

Nakon što je TV serija „Meso” postigla regionalni uspeh, sjajne vesti stigle su iz Kanade, sa „The Montreal World Film Festival-a”. Film „Meso” je ušao u glavnu takmičarsku selekciju „World Competition” i takmičiće se sa drugim svetskim filmovima na ovogodišnjem izdanju festivala, koji će biti održan od 23. avgusta do 3. septembra.

„Ovo je već sada najveći uspjeh jednog lokalnog banjalučkog projekta, i to je nešto na šta možemo biti ponosni! Vodimo se onom ‚važno je učestvovati’, ali smo svjesni kvaliteta koji nosi ‚Meso’ i bezvremenske poruke, koja je razumljiva na svim jezicima. Radujemo se odlasku u Montreal i prilici da upoznamo prestižna imena iz svijeta filma. Za projekat ‚Meso’ će ovo biti i svjetska premijera”, rekla je Brana Janković, producentkinja filma i TV serije „Meso”.

Film „Meso” je sublimacija devet epizoda istoimene televizijske serije, za koju scenario potpisuje Nikola Pejaković – „Kolja”, a režiju Saša Hajduković, dok izvršnu produkciju potpisuje producentska kuća „Bosonoga”. I film, baš kao i TV serija, žestoka je, savremena i hrabra dramska priča, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini.

Glavne uloge tumače Igor Đorđević i Nikola Pejaković – „Kolja”, a pored njih igraju i Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj

Prestižni filmski festival „The Montreal World Film Festival” postoji već 40 godina i jedini je severnoamerički takmičarski festival podržan od strane „FIAPF”. Festivalski program obuhvata raznovrsne filmove sa svih kontinenata, a jedan od glavnih ciljeva festivala je povezivanje različitih kultura kroz filmove.

(Fotografija: Ekipa filma „Meso”, 2018; ©Bosonoga)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.