Filmovi&Serije Srbija

Svetska premijera domaćeg filma „Šavovi” u Berlinu

Pred punom dvoranom „Kino Internacional-a” u Berlinu pre tri dana je održana svečana premijera filma „Šavovi” reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.

(Fotografija: Svetska premijera filma „Šavovi”, 2019, Berlin; © 69. Berlinale)

Na crvenom tepihu Panorame 69. po redu Berlinskog filmskog festivala („Berlinale”) dugim aplauzom i ovacijama pozdravljeni su glumci filma: Snežana Boganović, Jovana Stojiljković, Marko Bacović, Pavle Čemerikić, kao i reditelj Miroslav Terzić, producenti Uliks Fehmiu i Milena Trobozić Garfield, scenaristkinja Elma Tataragić i snimatelj Damjan Radovanović. Nakon premijernog prikazivanja, reditelj i ostatak glumačke ekipe odgovarali su, sa scene, na pitanja publike.

(Fotografija: Svetska premijera filma „Šavovi”, 2019, Berlin; © 69. Berlinale)

Veliko interesovanje izazvala je i konferencija za medije, koja je trajala preko 50 minuta zbog velikog broja pitanja koja su imali novinari. Jutarnja projekcija za predstavnike stranih i domaćih medija završila se dugotrajnim aplauzom prisutnih.

(Fotografija: Film „Šavovi”, 2019; © MCF)

Inače, film „Šavovi” je inspirisan isitinitom pričom jedne od majki nestalih beba.

„Nakon niza godina, moja želja da snimim ovaj film je krenula da se ostvaruje kada sam upoznao Drinku Radonjić, čija me skromnost i hrabrost razoružava. Hvala, Drinka! Od samog početka sam imao sreću da radim sa sjajnom glumačkom ekipom i saradnicima. Još u toku rada na scenariju sa Elmom Tataragić želeo sam da ulogu Ane igra Snežana Bogdanović. Snežana je ispred kamere postala druga osoba, ne stedeći se i ne plašeći se da se potpuno poništi i prepusti Ani i da u tom procesu ponekad gotovo povredi sebe. Potpuno predavanje. Ona je drug, borac i veliki glumac”, rekao je reditelj filma Miroslav Terzić.

Odmah posle premijere u Berlinu, film „Šavovi” će imati nacionalnu premijeru, 1. marta 2019, na ovogodišnjem „FEST-u”, posle čega će, od 14. marta, ući u redovnu bioskopsku distribuciju i započeti svoje prikazivanje na filmskim festivalima u zemlji i svetu.

(Fotografija: Film „Šavovi”, 2019; © MCF)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.