Filmovi&Serije IT&Tehnologija

Svet iz naučne fantastike

Da li su reditelji, odnosno scenaristi već bili upućeni u nacrte i projekte budućnosti? Možda su nam upravo oni kroz svoje filmove najavili šta nas čeka i kako će sve izgledati!?

Sigurno ste gledali naučnofantastične filmove snimane 70-ih, 80-ih i 90-ih godina 20. veka. U to vreme ovi filmovi bili su veoma popularni jer su imali zanimljiv sadržaj o tome kako će svet izgledati za 30-ak godina. Gledajući ih sada, ljudi koji su ih gledali tada više ne vide nikakvu zanimljivost u njima – to što je u ovim filmovima prikazano bilo je nezamislivo i neverovatno da će nekada postati stvarnost. Sve je delovalo kao jedna sjajna imaginacija!

Pogledajte video snimak „Majkrosoft“ kompanije (engl. „Microsoft Corporation“) u kojem je prikazan svet iz njihove perspektive za desetak godina:

Na ovom linku možete videti kojih je to 100 najboljih naučnofantastičnih filmova po ocenama korisnika Filmske internet baze podataka (engl. Internet Movie Database“, „IMDb“).

(Fotografija: „The world from science fiction“, „saboteur365“)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.