Filmovi&Serije Srbija

Svečano otvoren treći „Ravno Selo Film Festival”

Sinoć je svečano otvoren treći „Ravno Selo Film Festival” u ovom vojvođanskom selu. Italijanski reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin pozdravili su goste i oko dve hiljade posetioca, pa svečano otvorili festival.

Gostima se na početku obratio Lazar Ristovski, inače Ravnoselac i osnivač festivala, te je najavio da je glavni projekat za izgradnju Doma kulture gotov.

„Cilj ovog festivala je bio obnavljanje izgorelog Doma kulture. Meni je zadovoljstvo da najavim da su sredstva obezbeđena od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i drago mi je što imamo tako mnogo gostiju iz inostranstva, jer ovo jeste internacionalni festival. Hvala svima na podršci i zalaganju da ’Ravno Selo Film Festival’ napreduje iz godine u godinu”.

Takođe, posetiocima je premijerno prikazana animacija Doma kulture po projektu arhitekata.

Među gostima, pored Milana Marića – lica u fokusu ove godine, bili su I gradonačelnici Novog Sada i Subotice, kao i gosti iz Italije, Kine i Danske. Kineska producentkinja Džan Ju Đa pozdravila je goste na srpskom jeziku i izrazila nadu da se saradnja između njihove i naše zemlje ostvari i u oblasti filma I televizije.

Milan Marić pokazao je svoje zadovoljstvo:

„Srećan sam što sam na ovom mladom festivalu, posebno zato što sam i ja sam na početku karijere! Poručio bih mladim ljudima da se ne plaše da greše i da ne prestanu da sanjaju”.

Zarija Lazović, predsednik Saveta Mesne zajednice Ravnog Sela, izjavio je kako je ovaj festival veliki događaj za Ravnoselce, odnosno koliko su svi ponosni i na svoj festival i na Lazara Ristovskog.

Svečano otvaranje festivala pratio je i koncert filmske muzike, na kojem su novosadski filharmoničari predvođeni maestrom Mikicom Jevtićem pratili Dušicu Novaković, glumicu Pozorišta na Terazijama, Mirnu Raduloviću, Kseniju Mijatović, Anu Stanić i Luku Maraša (Pinkova zvezda, rodom iz Ravnog Sela). Program otvaranja su vodili glumci Lora Đurović i Milan Kolak, dok je samo otvaranje režirao Đorđe Makarević. Ovogodišnji festivalski program je ispraćen ovacijama publike.

U revijalnom delu i kao film otvaranja, 21. juna prikazan je debitantski film Petra Ristovskog „Kralj Petar Prvi”, a ekipa filma predvođena rediteljem i glavnim glumcima pozdravila je publiku nakon projekcije. Kao i svake predhodne, i ove godine „Ravno Selo Film Festival” će biti održan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Grada Vrbasa i producentske kuće „Zillion Film”.

(Fotografije: © Ravno Selo Film Festival)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.