Filmovi&Serije Srbija

„Spasi ajkulu“ od 7. juna od 20.05h, Viasat Nature

Slika: Viasat World

U julu 2015. godine, Australijanac Mik Fening učestvovao je Svetskoj surferskoj ligi kada ga je napala velika bela ajkula dok su hiljade užasnutih navijača gledale taj događaj uživo na televiziji. Fening je bio u vodi u zalivu Džefriz, nedaleko od obale pokrajine Istočni Kejp u Južnoj Africi, čekao je da dođe na red da se takmiči kada ga je napala ajkula. Sada već bivši surfer, koji je postao zaštitnik prirode i voditelj novog dokumentarca Spasi ajkulu, Mik odlazi na putovanje kako bi shvatio iskustvo koje je doživeo kada ga je napala ajkula i saznao više o ovim vrhunskim predatorima. Ova fascinantna dvodelna serija biće premijerno prikazana 7. juna od 20.05h na kanalu Viasat Nature.

Slika: Viasat World

U dokumentarcu Spasi ajkulu, trostruki svetski šampion u surfovanju udružuje snage sa vodećim stručnjacima dok kreće u istraživačku misiju da bi otkrio kako da zaštiti ajkule. Ove moćne ribe su sada postale plen, i procenjuje se da svake godine usled komercijalnog ribolova od 20 do 100 miliona ajkula bude ubijeno, mnoge ajkule su lovina zbog njihovog mesa i peraja. Sledeći razlog izumiranja ajkula je gubitak njihovog prirodnog staništa zbog zagađenja i izlivanja nafte, kao i čovekovog shvatanja da su ajkule smrtonosne ubice. U dve epizode, Mik putuje svetom i istražuje probleme koji se tiču odnosa ajkula i ljudi, otkrivajući najnovija tehnološka rešenja čija svrha je da ljudi i ajkule mogu da bezbedno žive jedni pored drugih, dok za to vreme otkriva skrivene istine, pretnje i načine kako da ove veličanstvene stanovnike okeana spasi od izumiranja.

Mick Fanning, Supertube

U ovom dokumentarcu će biti prikazan rad vodećih stručnjaka za ajkule, kao što su dr Čarli Huveners, profesor Kolin Simpfendorfer, dr Nil Hameršlag i poznata zaštitnica ajkula Kristina Zenato.

Prva epizoda dokumentarne serije Spasi ajkulu premijerno će biti prikazana na kanalu Viasat History u ponedeljak 7. juna od 20.05h (21.00h), a drugi deo će biti emitovan na istom kanalu u utorak  8. juna.

 Dostupna je usluga pregleda epizoda po zahtevu. 

Dodatne informacije o kanalu Viasat Nature, možete pronaći na internet stranici www.viasatnature.rs

Pratite nas na https://www.facebook.com/ViasatNatureSRB

Izvor i odgovornost objave: www.viasatworld.com

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.