Filmovi&Serije Srbija

Rasprodata premiejra domaćeg filma „Psi umiru sami” u takmičarskom programu 47. „FEST-a”

Debitantski dugometražni film reditelja i scenariste Nikole Petrovića „Psi umiru sami” biće prikazan sutra, 27. februara 2019. od 22 časa u „Kombank dvorani”. Drama sa elementima misterije i trilerskim zapletom premijerno će biti prikazana u sklopu srpskog takmičarskog programa 47. „FEST-a”.

Danas je održana konferencija za medije, nakon novinarske projekcije filma, kojoj su prisustvovali reditelj i scenarista filma Nikola Petrović, producent Isidora Nikić i glavni glumci Dragan Vujić Vujke, Mina Obradović, Srđan Petrović i Draginja Mileusnić. Komentari predstavnika „sedme sile” su da je žanr najbliži nordijskom noir filmu, što kod nas dosad nije viđeno, uz zvuk koji daje posebnu atmosferu i dinamiku celom filmu. Kada se pridodaju i predivni predeli planine Tare, gde je film sniman, dobijamo dodatnu vizuelnu estetiku.

Nikola Petrović pričao je o svom debitantskom ostvarenju i kako je došao na ideju da snimi ovakav film:

„Poželeli smo da napravimo jedan žanrovski film koji neće biti klasična drama, a ni socijalno-politički angažovan. Bilo je lako početi, ali teško završiti. Ukupno sa pisanjem scenarija, snimanjem i postprodukcijom radili smo na ovom filmu tri godine. Da je bilo para, taj proces bi sigurno trajao kraće. Sada bi film trebalo da počne da živi svoj život. Poslali smo ga na međunarodne festivale i čekamo odgovore”.

Dragan Vujić Vujke je odigrao veliku dramsku ulogu u kakvoj filmska publika još nije imala prilike da ga vidi, te je o njoj rekao:

„Dobar deo moje ne baš kratke karijere, uglavnom sam dobijao uloge komičara. Želeo sam da odigram ovu ulogu i drago mi je što mi je Nikola dao izuzetnu glumačku slobodu. Lik inspektora Gorana sam napravio kao čoveka od krvi i mesa, čiji poslovni i privatni život se sučeljavaju. Svedena minimalizovana filmska gluma za predstavljanje čoveka koji nosi jednu višeslojnost i samoću”.

Cela ekipa nosi pozivitne utiske sa snimanja, a Vujke veruje da se ta sinergija i emituje na filmu. Uloge u filmu „Psi umiru sami” tumače: debitanti Srđan Petrović I Mina Obradović, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srđan „Žika” Todorović, Jovan Jelisavčić, Nikola Šurbanović, Andrej Šepetkovski

(Fotografije: Konferencija za novinare povodom premijere filma „Psi umiru sami”, 2019, Beograd; © FAME Solutions)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.