Filmovi&Serije Srbija

Premijera francuskog filma „Crna reka” na 47. „FEST-u”

Premijera filma „Crna reka” reditelja Erika Zonke biće održana večeras, od 19 časova i 30 minuta, u Centru za kulturu „Vlada Divljan”.

Izuzetnu glumu Vensana Kasela u ulozi propalog policijskog inspektora u francuskom trileru „Crna reka” možete da pogledate u sklopu ovogodišnjeg „FEST-ovog” programa „Fokus Evropa”.

Ovaj neonoar predstavlja apsolutni povratak u formu Erika Zonke, koji se vraća sa neugodnom, prljavom, kriminalističkom pričom o policajcu u borbi sa alkoholizmom dok pokušava da reši slučaj nestalog tinejdžera. Kasel tumačenjem ovog lika daje svojevrstan galski omaž Orsonu Velsu i njegovom tumačenju korumpiranog I pijanog kapetana Henka Kvinlana u „Dodiru zla”. Vensan uspeva da drži čvrsto kormilo u ovoj plovidbi ispunjenoj misterijom I preokretima.

Nestanak trinaestogodišnjeg dečaka pokreće lavinu događaja koje otvaraju brojna pitanja savremenog društva, kao što su odnosi u porodici, u školi i proces odrastanja u društvu u kakvom živimo. Prema rečima Zonke, on se i odlučio za ovaj žanr i za ovu tematiku upravo zbog toga što kroz ovu temu najbolje može da oslika brutalnost savremenog društva.

Erik je napisao i scenario za ovaj film na osnovu knjige izraelskog pisca Drora Mišanija „A disturbing disappearance”, zajedno sa Mišanijem.

(Fotografije: Film „Crna reka”, 2018; © FAME Solutions)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.