Filmovi&Serije Srbija

Premijera domaćeg filma „Zaspanka za vojnike”

U domaće bioskope 1. novembra 2018. će premijerno biti prikazan novi srpski film „Zaspanka za vojnike”, kao jedan od projekata u godini obeležavanja stogodišnjice od završetka Velikog rata, snimljen po motivima knjige „Srpska trilogija” akademika Stevana Jakovljevića.

(Fotografija: Snimanje filma „Zaspanka za vojnike”, 2018; © Contrast Studios)

Ovo je priča o vojnicima jedne artiljerijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su, kao i stotine hiljada drugih, učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Takođe, ovo je i priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, o slozi i zajedništvu bez kojeg niko od njih ne bi preživeo. 

Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat, kao i našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije, koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti, drugi su već prekaljeni ratnici, a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine.

(Fotografija: Snimanje filma „Zaspanka za vojnike”, 2018; © Contrast Studios)

„Zaspanka za vojnike” je sećanje jednog preživelog vojnika na svoje ratne drugove, a ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu, nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka – da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu.

Uloge tumače: Aleksandar Đurica, Ivan Đorđević, Ljubomir Bandović, Marko Gvero, Marko Pavlovski, Marko Vasiljević, Milica Mihajlović, Nataša Ninković, Nebojša Glogovac, Nenad Okanović, Radoš Bajić, Tihomir Arsić, Vuk Jovanović

Režiser: Predrag „Gaga” Antonijević.

Scenaristi: Nataša Drakulić i Predrag „Gaga” Antonijević.

Kompozitorka: Aleksandra Kovač.

Produkcijska kuća: „Avala film”, „Contrast Studios” i „Komuna”,

Distributer: „Film danas”.

Žanr: ratni, drama.

Vreme trajanja: dva sata.

Karte za projekciju filma „Zaspanka za vojnike” možete da kupite na blagajni bioskopa „Kombank dvorane”.

(Fotografija: Snimanje filma „Zaspanka za vojnike”, 2018; © Contrast Studios)

Pogledajte trejler filma:

Mesečni repertoar bioskopa „Kombank dovrane” pogledajte ovde.

(Fotografija: Flm „Zaspanka za vojnike”, 2018; © Contrast Studios)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.