Filmovi&Serije Srbija

Prema podacima sajta „Tickets.rs”, filmovi „Tvrđava” i „Hotel Mumbaj” među najtraženijima ovogodišnji „FEST-u”

Prema podacima sajta „Tickets.rs”, na kojem su u prodaji ulaznice za ovogodišnji „FEST”, filmovi „Tvrđava” i „Hotel Mumbaj nalaze se među najtraženijima, a njihova premijera zakana je za „Sava centar”.

(Fotografija: Film „Tvrđava”, 2018; © FEST)

Ruski istorijski filmski spektakl „Tvrđava” biće prikazan 28. februara 2019. od 19 časova u Velikoj sali „Sava centra”, samo nedelju dana nakon svetske premijere u Moskvi. Priča je smeštena u vreme reformi Petra Velikog, kada je rastuća imperija žestoko menjala srednjovekovni provincijalizam u gustim polarnim šumama. U to vreme je sve ključalo kao u loncu – od ubeđenja do nacija. Film je snimljen u istorijskom okruženju modernog Toboljska i obiluje uzbudljivim scenama bitke, raskošnim kostimima, briljantnom glumom najvećih ruskih zvezda. Autori ovog filmskog ostvarenja „Tvrđavu” porede sa „Igrom prestola”, gde je uspešno kombinovano više žanrova.

„Sava centar” biće mesto premijere i blokbaster trilera „Hotel Mumbaj – 2. marta 2019. od 21 čas i 30 minuta. Film je prikazan na festivalima u Torontu i Kanu, gde je doživeo ovacije publike u trajanju od čak deset minuta, a osvojio je nagradu na Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu.

(Fotografija: Film „Hotel Mumbaj”, 2018; © FEST)

„Hotel Mumbaj je zasnovan na istinitoj priči o terorističkom napadu iz 2008. godine na „Taj Mahal Palace Hotel”, sastavljen iz nekoliko priča gostiju i radnika koji su se zatekli u hotelu, kao i četvorice terorista koji su izvršili napad. Dev Patel igra jednog od zaposlenih koji iznenada mora da postane spasilac svojih gostiju. U ostalim pričama vidimo druge goste, radnike koji su odlučili da pobegnu sa lica mesta, ali i one koji su odlučili da ostanu, policiju, napadače i porodice zatočenih koje sa strepnjom prate vesti o napadu. Debitant Entoni Maras zasnovao je priču na intervjuima sa žrtvama ovog događaja, te se trudio da na autentičan način prenese napetu atmosferu iznenadnog napada.

(Fotografija: 47. Međunarodni filmski festival „FEST”, 2019; © FEST)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.