Filmovi&Serije Srbija

„Poslednji Srbin u Hrvatskoj”: Zombi apokalipsa u Beogradu

Zombi virus je u toku vikenda „zahvatio” prestonicu. Pred iznenađenim prolaznicima u centru Beograda našla se ekipa živih mrtvaca, sa transparentima „Kraj je blizu”, „Zombija do Tokija”, „Smrt zombi veganima” i „Dajte nam mozga”.

Izgledom kakvim ih zamišljamo: izraženih vena, crvenih očiju, krvavih ruku, sporog kretanja, sa iscepanom odećom hteli su da poruče ono najvažnije: projekcija filma „Poslednji Srbin u Hrvatskoj” u domaćim bioskopima počinje od 7. marta 2019. godine.

Film reditelja i scenariste Predraga Ličine „Poslednji Srbin u Hrvatskoj” premijerno je prikazan na ovogodišnjem „FEST-u”, čijoj su se publici poklonili glumci: Dado Ćosić, Sergej Trifunović, Severina Kojić, Tihana Lazović i drugi, dok je poseban aplauz dobila glumica Hristina Popović, koja tumači lik Hrvojke Horvat.

Hrvojka je filmska heroina kojom je opsednut zagrebački bonvivan Mićo, čija je svakodnevica ispunjena zabavnim sadržajima, odlascima u salone za masažu, restorane i bioskope. Zombi epidemija koja se proširila Hrvatskom zateći će ga potpuno nespremnog. Voda, koja je u vremenima velikih socijalnih razlika jedina dragocenost, postala je meta moćnika koja je spremna da ubaci takozvani „zombi” virus u nju. Jedini cilj preostalih, neugriženih, jeste preživeti!

Zaslužan za uverljiv izgled likova jeste majstor za specijalne filmske efekte Miroslav Lakobrija.

(Fotografija: „Poslednji Srbin u Hrvatskoj”: Zombi apokalipsa u Beogradu, 2019; © MCF)

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje