Filmovi&Serije Srbija

Poslednji nastavak franšize „X-Men” u bioskopima širom sveta od juna 2019. godine

Ona više nije sporedni lik u filmu! Jedan od najmoćnijih ženskih likova iz „Marvelovih” stripova, Džin Grej, vraća se na veliko platno, ali ovaj put kao glavna junakinja priče. Poslednji nastavak franšize „Iks-men”, film „Iks-men: Mračni Feniks”, čiju režiju potpisuje Simon Kinberg naći će se u bioskopima u junu 2019. godine.

Nakon filma „Iks-men: Apokalipsa” iz 2016, u najnovijem nastavku poznatog serijala uloga crvenokose heroine Džin Grej, koja se pretvara u svoj alter ego Feniks, ponovo je pripala mladoj engleskoj glumici Sofi Terner, poznatoj po ulozi Sanse Stark iz popularne TV serije „Igra prestola”.

„Osećala sam veliki pritisak kada me je reditelj izveo na ručak i saopštio da će snimati ‚Mračni Feniks’. Uplašila sam se i pomislila kako je preda mnom veliki projekat. Znam da je reč o jednoj od najomiljenijih priča‚Iks-men’ univerzuma, a i velika je čast da mi je Simon poverio takvu ulogu”, rekla je glumica Sofi Tarner u jednom od svojih intervjua na godišnjoj konvenciji stripa „Komik kon” u Njujorku 2018. godine.

Džin Grej je mutant sa telekinetičkim moćima i plemenitom prirodom, koja se uvek kada se pretvori u svoj alias bori sama sa sobom. Ovaj put postaje i najstrašniji neprijatelj svojim najbližima! U poslednjem nastavku „Iks-men: Mračni Feniks”, u toku spasilačke misije u svemiru Džin je skoro ubijena kada ju je misteriozna kosmička sila pogodila i učini beskrajno moćnom. Ipak, nove moći koje je stekla polako je vuku na mračnu stranu i ona počinje da povređuje sve one koje najviše voli. Kada se „Iks-men” porodica razjedini, ponovo traga za najboljim rešenjem kako da se okupe, ali pred njima se javlja velika nedoumica – najpre moraju odlučiti da li je važniji život Grej ili život ostalih ljudi na planeti.

U ostalim ulogama su: Džejms Makavoj, Dženifer Lorens, Majkl Fasbender, Nikolas Hoult

(Fotografije: Film „Iks-men: Mračni Feniks”, 2019; © 20th Century Fox, Marvel Comics)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.