Filmovi&Serije Srbija

Posle Kana, „Panama“ i u Sava Centru

Večeras u Sava Centru, u Velikoj dvorani, biće premijerno (glavna premijera) prikazan novi domaći filmPanama„.

Ovaj film već je prikazan na mnogim festivalima u Srbiji i svetu. Premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Kanu (17. maja 2015. godine), u programuOfficial Selection – Special Screenings„, te je bio nominovan za nagraduZlatna kamera„. Svoju premijeru u Srbiji imao je na Filmskom festivalu Cinema City„, u Novom Sadu (29. juna 2015. godine, film koji je ujedno i otvorio festival, a Jovana Stojiljković osvojila je svoju prvu nagradu, tj. nagradu za najbolju glumicu festivala).

Scena iz filma "Panama" (2015)  (Fotografija: Scena iz filma „Panama“, 2015, City Magazine)

Takođe, bio je prikazan i na: 21. Festivalu Sarajevo Film“ (avgusta 2015. godine, bio nominovan za nagraduSrce Sarajeva„), 50. Filmskim susretima u Nišu (23. avgusta 2015. godine, Jovana Stojiljković i Slaven Došlo osvojili su nagrade za najbolje glavne glumce), Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režijeLIFFE (12. septembra. 2015. godine, Jovana Stojiljković osvojila je nagraduZlatni lešnik za najbolju glavnu glumicu„), 20. Internacionalnom filmskom festivalu u Busanu (3. oktobra 2015. godine, u programuFlash Forward„, koji predstavlja najznačajnije van-azijske filmove mladih reditelja).

Jovan se, između ostalih devojaka, viđa i sa Majom, koja mu deluje naivno i neiskusno. Postepeno, njeno ambivalentno (podeljenost, dvosmislenost) ponašanje počinje da ga intrigira (stvara sumnje). Prateći video snimke i “tragove” sa Interneta, otkriva naznake Majinog paralelnog života i upliće se u sopstvenu igru laži, spletki i ljubomore. Jovan gubi sebe, očajnički pokušavajući da otkrije ko je zapravo Maja.

Kako je reditelj naveo „film je ljubavna priča u obliku trilera„. U filmu ima i dosta eksplicitnih scena. Sve scene (osim jedne) snimane su u Beogradu.

Uloge: Slaven Došlo, Jovana Stojiljković, Miloš Pjevač, Tamara Dragičević, Jelisaveta Orašanin, Nebojša Milovanović, Branka Pujić, Biljana Mišić

Reditelj: Pavle Vučković (film „Panama“ je njegovo debitantsko ostvarenje).

Scenariste: Pavle Vučković i Jelena Vuksanović.

Žanr: Triler, Romansa, Drama.

Trajanje filma: 1 sat i 45 minuta.

Ako želite da pogledate ovaj sjajan film, kartu možete kupuiti na biletarnici Sava Centra, po ceni od 250 dinara. Film počinje u 20 časova i 30 minuta.

Pogledajte trejler:

https://www.youtube.com/watch?v=cFtwLk9AAx0

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.