Pogledajte kako je Ijan Fleming nacrtao Džejmsa Bonda!

0

Ako izuzmemo serijal o Hariju Poteru kao i serjal filmova o čuvenim Marvelovim junacima iz stripa, filmovi o Džejmsu Bondu su serijal koji je tokom istorije zaradio najviše novca, čak sedam milijardi i to ako ne računamo inflaciju u poslenjih pet decenija! Od dvadeset i četiri filma, mnogi su bačeni u neslavnu istoriju, mada se poslednja tri ostvarenja često smatraju i za najbolja ikada napravljena, a poslednji, film Spektra osvojio je gotovo bez podele, pozitivne kritike, kao i pređašnji Skyfall. Svi filmovi su rađeni po delima Ijana Fleminga.

Iako su likovi koji su tumačili Bonda fizički bili potpuno drugačiji, a povela se i suluda priča o tome kako bi Bond mogao uskoro da bude i žena?! autor je imao i svoju viziju kako bi lik kog je stvorio trebalo da izgleda. U crtežu za „Daily Express“, Fleming je prikazao svoje viđenje Bonda, koja podseća na Šona Konerija, iako je sam Fleming isprva bio protivnik ideje da on tumači slavnog agenta.

Flemingov Džejms Bond

Flemingov Džejms Bond

Sve filmove o Džejmsu Bondu ponovo će prikazati RTS i to na drugom programu, počevši od ove subote kada se u 15h prikazuju „Doktor No“, „Iz Rusije s ljubavlju“ i „Goldfinger“.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend