Filmovi&Serije Srbija

Počinje nova humoristička serija „Glavom kroz zid“

Od ove subote na Prvom programu RTS-a u 12:30h počeće da se emituje nova humoristička serija „Glavom kroz zid“. Potpuno nova forma, originalni koncept autora koji predstavlja mešavinu stand up i svih ostalih podžanrova komedije, glavni su aduti serije „Glavom kroz zid“. Snimljeno je 12 epizoda u kojima će biti obrađeno 12 različitih tema – stranci, korupcija, tehnologija, ekologija, EU, posao… Serija je snimana na više od stotinu lokacija u Beogradu, ali i u Zagrebu, Mariboru i širom Bosne…

Serija je nastala po ideji jednog od prvih domaćih stand up komičara Srđana Jovanovića koji već godinama važi za jednog od najtraženijih na prostoru bivše Jugoslavije. „Ideja je bila da napravim igranu varijantu stand upa sa gomilom glumaca, kolega i to se vremenom širilo. Onda se pridružio i Filip Čolović, koji je reditelj serije“, kaže Jovanović. Producenti isprva nisu bili optimistični. „Nekima je zvučalo kao nemoguće. Samo u prvoj epizodi koja traje nešto manje od pola sata ima četrdeset scena i preko šezdeset učesnika.“ Srđan Jovanović je uveren da je „Glavom kroz zid“ nešto potpuno drugačije. „Ne liči ni na Sajnfelda, ne liči ni na jednu našu seriju. Trudili smo se da nemamo praznog hoda i da serija bude i živa, šarena“, zaključio je scenarista.

Srđan je neka vrsta prezentera i glavnog vodiča kroz priče koje će se baviti nama, našim manama i vrlinama. Pored njeg u seriji glume i Vlasta Vladisavljević, Branka Petrić, Srđan Miletić, kao i stand up komičari predvođeni samim Jovanovićem, kao i Marianom Aranđelović koja takođe smatra da je „Glavom kroz zid“ nešto što neće ličiti na druge humorističke projekte RTS-a. „Ne bih poredila, ali pravljeno je danas, sveže je, počiva na današnjim temama, ali i na onome što smo mi gledali, uz šta smo rasli“, kaže ona.

Plakat za seriju

Tags

About the author

Filip Ugrenović

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija.
Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.