„Pad američkog carstva”: Novi film oskarovca Denija Arkana od sutra u bioskopima

0

„Pad američkog carstva” kanadskog oskarovca, reditelja Denija Arkana počeće sa prikazivanjem u bioskopima širom zemlje od sutra, 16. maja 2019. Film predstavlja svojevrsnu kritiku savremenog potrošačkog društva i devalviranja vrednosti u kapitalističkom sistemu u kojem je jedini društveni motor novac.

„Iznenađujuće drag film i jedno od Arkanovih najboljih dela u poslednje vreme!”Screen Daily

Radnja filma prati Pjera-Pola, doktora filozofije koji radi kao dostavljač da bi sebi obezbedio pristojan život. Autor ga u filmu stavlja pred moralnu dilemu karakterističnu za sva moderna društva 21. veka – izabrati novac ili lični integritet. Arkan postavlja novac kao koren svih problema, kao tema koja se stalno provlači kroz njegove filmove, ukazuje na problem miliona ljudi koji spavaju na ulicama Montreala i upire prstom na velike korporacije koje stvaraju nejednakosti u savremenom svetu.

Kritika je nepodeljeno podržala ovaj film, koji na zabavan način kombinuje triler, komediju, čak i romansu u svetu u kojem korporacije na razrađeni način izbegavaju da plate porez, praveći time još dublje socijalne razlike među ljudima.

„Slikovit i zanimljiv osvrt na amoralnost kapitalizma koja donosi savršen spoj noir melodrame i satirične komedije!”Variety

 

Veliku glumačku podelu predvode poznati kanadski glumci: Aleksandar Landri, Maksim Roj, Maripjer Morin i Vinsent Lekler.

(Fotografije: © FAME Solutions)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend